Artikel top billede

Morgen-briefing: Smittestop-app runder milepæl mens kun fåtal melder om smitte / Oracle vil også byde ind på TikTok / Europas største 3D printer har lige printet et hus

Morgen-briefing: Smittestop-app runder milepæl mens kun fåtal melder om smitte / Oracle vil også byde ind på TikTok / Europas største 3D printer har lige printet et hus

Godmorgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing.

Morgenens nyhedsoversigt er ved Niels de Boissezon.

Smittestop-app runder milepæl mens kun fåtal melder om smitte

Den danske Smittestop-app runder en million downloads.

Sundheds- og Ældreministeriet oplyser på Twitter, at i alt 1.084.240 brugere har hentet programmet, som anvendes til smitteopsporing.

Blandt de mange brugere har 457 meldt sig smittede igennem programmet, som efterfølgende kunne orientere andre brugere om eventuel smitterisiko.

Ministeriet opfordrer til, at flere benytter Smittestop, da værktøjets effektivitet afhænger af et størst antal mulige brugere anvender app’en.

Bag Smittestop-appen er et samarbejde mellem Sundheds- og Ældreministeriet, Styrelsen for Patientsikkerhed, Statens Serum Institut, Sundhedsstyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen. App’en er udviklet af it-virksomheden Netcompany.

Efter Smittestops debut i midten af juni 2020, gik der bare en uge, før en halv million brugere fik hentet app’en.

Oracle vil også byde ind på TikTok

En ny amerikansk software-gigant melder sig til den voksende skare af tech-virksomheder, der vil købe sig ind på det kinesiske sociale mediehit, TikTok.

Efter at Microsoft længe har været udpeget som en sandsynlig opkøber, efterfulgt af Twitter som outsider, er det Oracle der nu viser interesse i et køb af den populære sociale-tjeneste, der har succes med at vokse viralt.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er virksomheden i dialog med TikToks ejere, Bytedance. Oracle har i forvejen en aktie i ByteDance, samt i General Atlantic og Sequoia Capital.

Microsoft betragtes dog fortsat som favorit til købe mindst den amerikanske del af TikTok, om end virksomheden også øjner muligheden for at erhverve sig den europæiske og kinesiske del af forretningen.

Europas største 3D printer har lige printet et hus

Den belgiske entreprenørvirksomhed Kamp C har færdiggjort konstruktion af et to etagers hus i Westerloo i Belgien.

Det helt unikke for konstruktionen er, at det er Europas største 3D-printer, kaldet BOD2, der har stået for opførelsen af bygningen. Konstruktionen er ifølge selskabet tre gange kraftigere almindeligt cementblok-byggeri.

Konstruktionen har været undervejs siden november 2019, hvor fundament og de fornødne stilladser og kraner blev rejst. Efter forarbejdede gik BOD2 til værks og kunne bygge huset autonomt, dog under en teknikkers supervision.

Printeren er bygget af virksomheden COBOD International A/S (Construction of Buildings on Demand).

Uber vil fortsat bringe mad ud trods californisk pres

Den amerikanske tech-virksomhed bliver i øjeblikket presset på sin californiske hjemmebane, hvor en delstatsdomstol ønsker at tvinge virksomheden til at behandle sin underleverandører som ansatte.

En sådan dom er en bombe under Ubers forretningsmodel og selskabet har kommunikeret, at man vil trække sig helt ud af delstaten, hvis deres område bliver reguleret på den vis.

Til trods for advarslen, melder virksomheden ud, at Ubers anden store forretning, madudbringning via Uber Eats, vil fortsætte med at operere i delstaten, skriver nyhedsbureauet Reuters.
Premium
Mytrendyphone efter momssag og tvangskonkurs i Norge: ”Det er blevet stillet op som om vi nærmest har snydt”
Interview: I marts blev mobiludstyrsleverandøren Mytrendyphone erklæret konkurs, men stifteren Silvan Popovic mener at moms-afgørelsen, der ledte til konkursen er "hundrede tusind procent" uretfærdig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.