Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Smittestop-app runder milepæl mens kun fåtal melder om smitte / Oracle vil også byde ind på TikTok / Europas største 3D printer har lige printet et hus

Morgen-briefing: Smittestop-app runder milepæl mens kun fåtal melder om smitte / Oracle vil også byde ind på TikTok / Europas største 3D printer har lige printet et hus

Godmorgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing.

Morgenens nyhedsoversigt er ved Niels de Boissezon.

Smittestop-app runder milepæl mens kun fåtal melder om smitte

Den danske Smittestop-app runder en million downloads.

Sundheds- og Ældreministeriet oplyser på Twitter, at i alt 1.084.240 brugere har hentet programmet, som anvendes til smitteopsporing.

Blandt de mange brugere har 457 meldt sig smittede igennem programmet, som efterfølgende kunne orientere andre brugere om eventuel smitterisiko.

Ministeriet opfordrer til, at flere benytter Smittestop, da værktøjets effektivitet afhænger af et størst antal mulige brugere anvender app’en.

Bag Smittestop-appen er et samarbejde mellem Sundheds- og Ældreministeriet, Styrelsen for Patientsikkerhed, Statens Serum Institut, Sundhedsstyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen. App’en er udviklet af it-virksomheden Netcompany.

Efter Smittestops debut i midten af juni 2020, gik der bare en uge, før en halv million brugere fik hentet app’en.

Oracle vil også byde ind på TikTok

En ny amerikansk software-gigant melder sig til den voksende skare af tech-virksomheder, der vil købe sig ind på det kinesiske sociale mediehit, TikTok.

Efter at Microsoft længe har været udpeget som en sandsynlig opkøber, efterfulgt af Twitter som outsider, er det Oracle der nu viser interesse i et køb af den populære sociale-tjeneste, der har succes med at vokse viralt.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er virksomheden i dialog med TikToks ejere, Bytedance. Oracle har i forvejen en aktie i ByteDance, samt i General Atlantic og Sequoia Capital.

Microsoft betragtes dog fortsat som favorit til købe mindst den amerikanske del af TikTok, om end virksomheden også øjner muligheden for at erhverve sig den europæiske og kinesiske del af forretningen.

Europas største 3D printer har lige printet et hus

Den belgiske entreprenørvirksomhed Kamp C har færdiggjort konstruktion af et to etagers hus i Westerloo i Belgien.

Det helt unikke for konstruktionen er, at det er Europas største 3D-printer, kaldet BOD2, der har stået for opførelsen af bygningen. Konstruktionen er ifølge selskabet tre gange kraftigere almindeligt cementblok-byggeri.

Konstruktionen har været undervejs siden november 2019, hvor fundament og de fornødne stilladser og kraner blev rejst. Efter forarbejdede gik BOD2 til værks og kunne bygge huset autonomt, dog under en teknikkers supervision.

Printeren er bygget af virksomheden COBOD International A/S (Construction of Buildings on Demand).

Uber vil fortsat bringe mad ud trods californisk pres

Den amerikanske tech-virksomhed bliver i øjeblikket presset på sin californiske hjemmebane, hvor en delstatsdomstol ønsker at tvinge virksomheden til at behandle sin underleverandører som ansatte.

En sådan dom er en bombe under Ubers forretningsmodel og selskabet har kommunikeret, at man vil trække sig helt ud af delstaten, hvis deres område bliver reguleret på den vis.

Til trods for advarslen, melder virksomheden ud, at Ubers anden store forretning, madudbringning via Uber Eats, vil fortsætte med at operere i delstaten, skriver nyhedsbureauet Reuters.