Artikel top billede

USA: Mere end 6.000 nordkoreanske hackere opererer fra mange forskellige dele af verden

Ifølge en rapport fra det amerikanske forsvar udfører Nordkoreas hær af hackere og digitale kampspecialister på over 6.000 fra lande som Hviderusland, Kina, Indien, Malaysia og Rusland.

En nordkoreansk hær på minimum 6.000 hackere og digitale kampspecialister udfører missioner og angreb fra mange forskellige dele af verden.

Det er konklusionen i en redegørelse om det nordkoreanske militær fra US Army, der specifikt nævner lande som Hviderusland, Kina, Indien, Malaysia og Rusland.

Det skriver Zdnet.

Den nordkoreanske cyberkrigsførelse finder for det meste sted inden for Cyber Warfare Unit som også er kendt som Bureau 121, som er en del af den nordkoreanske efterretningstjeneste, lyder det.

Læs også: Forsvarets Efterretningstjeneste klar med ny risikovurdering: Her er cyber- og hackertruslerne mod Danmark lige nu

Bureau 121 er ifølge det amerikanske militær vokset betragtelig over de seneste år, hvor det skal være vokset fra minimum 1.000 elite hackere i 2010 til mere end 6.000 i dag.

Tallet kan dog være langt højere, vurderer det amerikanske militær.

En række divisioner inden for den nordkoreanske cyberangrebsenhed udfører ifølge det amerikanske militær mange forskellige opgaver.

De omfatter blandt andet indsamling af informationer fra fjenders systemer, oplysninger om netværkssårbarheder, finansielle cyberangreb samt diverse andre hackerangreb og jamming af elektronisk udstyr.

Mange af hackerne i Buerau 121 får angiveligt lov til at rejse udenlands for at udføre deres angreb, lyder det.

Det amerikanske militær vurderer, at nordkoreanske hackere står bag en profit på over to milliarder dollars som følge af deres aktiviteter.

Læs også: Her er de største ransomware-plager, der har ramt verden - indtil videre
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
TDC Group nedlægger jobbet som CIO: “Vi har valgt at fremtidssikre det organisatoriske split ved at flytte rollen”
Der kommer ikke en afløser på posten som CIO for TDC Group efter Antonietta Mastroianni tidligere på året forlod den danske telegigant.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.