Artikel top billede

USA: Mere end 6.000 nordkoreanske hackere opererer fra mange forskellige dele af verden

Ifølge en rapport fra det amerikanske forsvar udfører Nordkoreas hær af hackere og digitale kampspecialister på over 6.000 fra lande som Hviderusland, Kina, Indien, Malaysia og Rusland.

En nordkoreansk hær på minimum 6.000 hackere og digitale kampspecialister udfører missioner og angreb fra mange forskellige dele af verden.

Det er konklusionen i en redegørelse om det nordkoreanske militær fra US Army, der specifikt nævner lande som Hviderusland, Kina, Indien, Malaysia og Rusland.

Det skriver Zdnet.

Den nordkoreanske cyberkrigsførelse finder for det meste sted inden for Cyber Warfare Unit som også er kendt som Bureau 121, som er en del af den nordkoreanske efterretningstjeneste, lyder det.

Læs også: Forsvarets Efterretningstjeneste klar med ny risikovurdering: Her er cyber- og hackertruslerne mod Danmark lige nu

Bureau 121 er ifølge det amerikanske militær vokset betragtelig over de seneste år, hvor det skal være vokset fra minimum 1.000 elite hackere i 2010 til mere end 6.000 i dag.

Tallet kan dog være langt højere, vurderer det amerikanske militær.

En række divisioner inden for den nordkoreanske cyberangrebsenhed udfører ifølge det amerikanske militær mange forskellige opgaver.

De omfatter blandt andet indsamling af informationer fra fjenders systemer, oplysninger om netværkssårbarheder, finansielle cyberangreb samt diverse andre hackerangreb og jamming af elektronisk udstyr.

Mange af hackerne i Buerau 121 får angiveligt lov til at rejse udenlands for at udføre deres angreb, lyder det.

Det amerikanske militær vurderer, at nordkoreanske hackere står bag en profit på over to milliarder dollars som følge af deres aktiviteter.

Læs også: Her er de største ransomware-plager, der har ramt verden - indtil videre
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere