Artikel top billede

Ny Lovecraft-serie: Et risikabelt roadtrip med racisme og tentakelmonstre

Lovecraft Country på HBO Nordic lægger stærkt ud og lover endnu flere grusomheder fra både oldgamle guder og nederdrægtige racister i 50ernes USA.

Forleden havde første afsnit af Lovecraft Country premiere på HBO Nordic.

Serien har været ventet med spænding gennem flere år, ikke mindst fordi den har den – ofte positivt – overraskende J.J. Abrams blandt sine producere.

Efter at have set blot ét afsnit er det i sagens natur svært at sige meget om, hvordan det hele spænder af.

Men det lover i hvert fald godt, og episode et har høstet et snit på hele 8,61 ud af 10 på det undertiden nådesløse site Rotten Tomatoes. Så den er i hvert fald kommer godt fra start.

I Lovecraft Country følger man Atticus Freeman, hans onkel George samt vennen Letitia i deres eftersøgning efter Atticus’ forsvundne far.

Turen går gennem 50ernes USA, der om muligt var endnu mere splittet af uforsonlige racespændinger og grusom racisme end nutidens martrede supermagt.

Med i ligningen er imidlertid også grumme monstre, oldgamle guder, okkulte kræfter – og en hel del tentakler – og det er herfra, at første del af seriens titel stammer.

I sin samtid var den ekstremt flittige skribent Howard Phillips Lovecraft, der døde i en alder af 46 år i 1937, en lidt trist skikkelse.

Han brugte en stor del af livet i ensomhed, vandrede fra det ene personlige nederlag til det næste og blev i stigende grad overbevist om, at verden var et temmelig ondt sted.

Denne overbevisning udbyggede han i en lang række historier, der byggede på en mytologi befolket af grusomme gudelignende væsener, der ikke vil mennesket noget godt.

Herunder den enorme, tentakeludstyrede Cthulhu, som heldigvis sover tungt, i det mindste til stjernerne står helt perfekt.

Men når Cthulhu vågner, vil der til gengæld falde brænde ned i den helt store stil.

Det er denne mytologi, der i moderne tids popkultur har skaffet H.P. Lovecraft den anerkendelse, han aldrig oplevede i sin samtid.

Hvilket har udmøntet sig i en myriade af tegneserier, bøger, spil og nu altså også en tv-serie med tårnhøj produktionsværdi. En serie, der ikke kun tager livtag med Lovecrafts mytologi, men også med den racistiske gryde, han desværre undertiden også selv faldt i.

Serie: Lovecraft Country. Streames på HBO Nordic
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere