Artikel top billede

Ny Lovecraft-serie: Et risikabelt roadtrip med racisme og tentakelmonstre

Lovecraft Country på HBO Nordic lægger stærkt ud og lover endnu flere grusomheder fra både oldgamle guder og nederdrægtige racister i 50ernes USA.

Forleden havde første afsnit af Lovecraft Country premiere på HBO Nordic.

Serien har været ventet med spænding gennem flere år, ikke mindst fordi den har den – ofte positivt – overraskende J.J. Abrams blandt sine producere.

Efter at have set blot ét afsnit er det i sagens natur svært at sige meget om, hvordan det hele spænder af.

Men det lover i hvert fald godt, og episode et har høstet et snit på hele 8,61 ud af 10 på det undertiden nådesløse site Rotten Tomatoes. Så den er i hvert fald kommer godt fra start.

I Lovecraft Country følger man Atticus Freeman, hans onkel George samt vennen Letitia i deres eftersøgning efter Atticus’ forsvundne far.

Turen går gennem 50ernes USA, der om muligt var endnu mere splittet af uforsonlige racespændinger og grusom racisme end nutidens martrede supermagt.

Med i ligningen er imidlertid også grumme monstre, oldgamle guder, okkulte kræfter – og en hel del tentakler – og det er herfra, at første del af seriens titel stammer.

I sin samtid var den ekstremt flittige skribent Howard Phillips Lovecraft, der døde i en alder af 46 år i 1937, en lidt trist skikkelse.

Han brugte en stor del af livet i ensomhed, vandrede fra det ene personlige nederlag til det næste og blev i stigende grad overbevist om, at verden var et temmelig ondt sted.

Denne overbevisning udbyggede han i en lang række historier, der byggede på en mytologi befolket af grusomme gudelignende væsener, der ikke vil mennesket noget godt.

Herunder den enorme, tentakeludstyrede Cthulhu, som heldigvis sover tungt, i det mindste til stjernerne står helt perfekt.

Men når Cthulhu vågner, vil der til gengæld falde brænde ned i den helt store stil.

Det er denne mytologi, der i moderne tids popkultur har skaffet H.P. Lovecraft den anerkendelse, han aldrig oplevede i sin samtid.

Hvilket har udmøntet sig i en myriade af tegneserier, bøger, spil og nu altså også en tv-serie med tårnhøj produktionsværdi. En serie, der ikke kun tager livtag med Lovecrafts mytologi, men også med den racistiske gryde, han desværre undertiden også selv faldt i.

Serie: Lovecraft Country. Streames på HBO Nordic
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere