Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Apple runder ’two trillion’ milepæl / Nu kan MobilePay bruges i Grønland / Nye rutinerede kræfter til Netcompanys bestyrelse

Morgen-briefing: Apple runder ’two trillion’ milepæl / Nu kan MobilePay bruges i Grønland / Nye rutinerede kræfter til Netcompanys bestyrelse

Godmorgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing torsdag 20. august.

Morgenens nyhedsoversigt er signeret af morgenbestyrer Niels de Boissezon.

Apple runder ’two trillion’ milepæl

Generaliseret optimisme omkring tech-aktier på de amerikanske børsmarkeder får den amerikanske tech-gigant Apple til at understrege sin plads som verdens mest værdifulde selskab.

I løbet dagens første handelstimer steg Apples aktie med 1,4 procent, svarende til en kurs på 468,65 dollar.

Det gør, at selskabets samlede børsværdi sammenlagt passerer de to billioner dollar, på amerikansk omtalt som ’two trillion’. Omsat til danske kroner svarer det til 12.570 milliarder kroner.

Aktien har igennem corona-pandemiens forløb været igennem en gevaldig rutsjetur, hvor den i løbet af marts måned drattede med næsten en tredjedel siden starten af året, så Apples værdi røg under de en billion dollar.

Apples aktie mistede dog pusten sidst på handelsdagen, hvilket gjorde, at selskabet værdi dalede til sammenlagt 1,98 billioner dollar, når den amerikanske fondsbørs lukkede.

Nu udvider MobilePay til Grønland

Fra og med denne uge, kan den app-baserede overførsels- og betalingsløsning, MobilePay, benyttes i Grønland af både grønlandske og danske brugere.

Adgang svarer til den, som danske MobilePay-brugere har i dag. For at komme i gang med app’en skal ens grønlandske telefonnummer knyttes til et dansk nummer, eksempelvis via tusass.gl for Tusass abonnenter.

Med MobilePay på mobilen vil Grønlandske brugere også kunne betale med MobilePay i Danmark, mens danske MobilePay-brugere kan benytte tjenesten i Grønland.

”Vi er utroligt glade og stolte over at være med til at lancere MobilePay i Grønland. Jeg tror, udbredelsen kommer til at gå meget hurtigt. Det vil i høj grad bidrage til nemmere og mere smidige betalinger til gavn for hele det grønlandske samfund,” siger bankdirektør Martin Kviesgaard, Grønlandsbanken.

Nye rutinerede kræfter til Netcompanys bestyrelse

It-servicevirksomheden Netcompany får to nye rutinerede medlemmer i sin bestyrelse: Hege Skryseth og Åsa Riisberg.

Hege Skryseth er Executive VP hos teknologivirksomhederne Kongsberg samt Kongsberg Digital. Han er tidligere CEO hos Microsoft Norge og Geodata.

Åsa Riisberg er tidliger partner og medlem af den udvidede ledelsesgruppe i finansvirksomheden EQT og vil medbringe sin erfaringer fra finansverdenen i sin nye rolle som formand for bestyrelsens revisionsgruppe. Med sig bringer hun erfaringer fra andre bestyrelser for blandt andet Bonnier News, Bonnier Capital, ABGSC Woman in Finance Foundation og Swedish House of Finance.

IT-Branchens medlemsvirksomheder får forsikringsrabat

Et nyslået samarbejde mellem IT-Branchen og Topdanmark betyder, at brancheforeningens medlemmer fremover kan tegne fordelagtige erhversforsikringer med rabat og en række udvidede dækninger.

”Med Topdanmark har vi fået en stærk samarbejdspartner, som har udviklet et forsikringsprodukt af høj kvalitet særligt til vores medlemmer. Topdanmark har et indgående kendskab til branchen, og vi ser frem til at kunne tilbyde denne nye medlemsfordel til vores medlemsvirksomheder, hvor de kan få en god forsikringsdækning til en attraktiv pris,” fortæller Bjørn Borre, direktør for forretning og medlemsservice i IT-Branchen.

De nye medlemsfordele vil blive tilgængelige for medlemmer i løbet af August. Topdanmark vil samtidig stille assurandører til rådighed til et eventuelt forsikringstjek.