Artikel top billede

Trodser corona-krise: Nu skyder Airbnb gang i børsnotering

Udlejningstjenesten begærer om at blive børsnotering trods historisk krise i turist- og rejsebranchen.

Udlejningstjenesten Airbnb agter at blive børsnoteret inden længe. Det oplyser selskabet i et udkast til amerikanske finansmyndigheder, Securites and Exchanges Commission (SEC).

Selskabets begæring foregår dog bag lukkede døre, uden at selskabets finansielle oplysninger eller antallet af udstedte aktier røbes, skriver finansmediet CNBC.

Airbnb’s er senest blevet værdifast til 18 milliarder amerikanske dollar i april 2020, svarende til godt 110 milliarder kroner.

Børsbegæringen kommer efter et særdeles drøjt semester for rejse og turist-branchen, hvor den verserende corona-pandemi også har presset Airbnb. Ifølge den amerikanske turist-brancheforening, har den amerikanske rejseindustri mistet omsætning for 330 milliarder dollar, over 2.070 milliarder kroner.

Det betød, at selskabet afskedigede 1.900 medarbejdere, svarende til knap en fjerdedel af staben.

Airbnb har dog oplevet en bølge af efterspørgsel i landdistrikter i takt med at byboere søgte ud af tætbeboede byer under corona-krisen.

Læs også: Airbnb gør klar til børsnotering: Kan komme allerede inden nytår - selskabets værdi er blevet halveret på et år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere