Artikel top billede

Trodser corona-krise: Nu skyder Airbnb gang i børsnotering

Udlejningstjenesten begærer om at blive børsnotering trods historisk krise i turist- og rejsebranchen.

Udlejningstjenesten Airbnb agter at blive børsnoteret inden længe. Det oplyser selskabet i et udkast til amerikanske finansmyndigheder, Securites and Exchanges Commission (SEC).

Selskabets begæring foregår dog bag lukkede døre, uden at selskabets finansielle oplysninger eller antallet af udstedte aktier røbes, skriver finansmediet CNBC.

Airbnb’s er senest blevet værdifast til 18 milliarder amerikanske dollar i april 2020, svarende til godt 110 milliarder kroner.

Børsbegæringen kommer efter et særdeles drøjt semester for rejse og turist-branchen, hvor den verserende corona-pandemi også har presset Airbnb. Ifølge den amerikanske turist-brancheforening, har den amerikanske rejseindustri mistet omsætning for 330 milliarder dollar, over 2.070 milliarder kroner.

Det betød, at selskabet afskedigede 1.900 medarbejdere, svarende til knap en fjerdedel af staben.

Airbnb har dog oplevet en bølge af efterspørgsel i landdistrikter i takt med at byboere søgte ud af tætbeboede byer under corona-krisen.

Læs også: Airbnb gør klar til børsnotering: Kan komme allerede inden nytår - selskabets værdi er blevet halveret på et år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere