Airbnb gør klar til børsnotering: Kan komme allerede inden nytår - selskabets værdi er blevet halveret på et år

Blot et halvt år efter, at planerne sidst blev skrinlagt, gør Airbnb nu igen klar til en børsnotering, som kan komme allerede inden nytår.

Airbnb er tæt på en børsnotering og ventes at indlevere de nødvendige papirer til de amerikanske myndigheder allerede i denne måned.

Det sker blot et halvt års tid efter, at Airbnb skrinlagde alle sine planer om børsnotering og samtidig fyrede 1.900 medarbejdere.

Det kan du læse mere om her: Airbnb dropper børsnotering og fyrer 1.900 ansatte.

Wall Street Journal skriver nu, at Airbnb forventes at være klar med selve børsnoteringen allerede inden nytår.

Avisen skriver dog, at der ‘ikke er nogen garanti’ for, at det kommer til at ske inden nytår, da markeds-betingelserne for tiden er ustabile og uforudsigelige.

Airbnb har længe sigtet efter at gå på børsen i 2020, men oplevede et stort tilbageslag, da coronakrisen brød ud og fik nærmest hele selskabets marked til at kollapse på kort tid.

Topchef Brian Chesky har således fornylig sagt, at han forventer, at Airbnbs omsætning samlet set over hele året vil være cirka halveret i forhold til i fjor.

Det kan du læse mere om her: Airbnb forventer halvering af omsætning i år - men melder lige nu om stor fremgang i bookinger

Ifølge Wall Street Journal har Airbnb for tiden en markedsværdi i omegnen af 18 milliarder dollar. I april i fjor var markedsværdien til sammenligning 35 milliarder dollar.

Læs også:

Airbnb i desperat corona-træk: Rejser en milliard dollar på ringe vilkår for at overleve

Airbnb ruster sig til kæmpetab - antal af bookninger styrtdykker for fuld fart
Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Bevis værdien ved Vulnerability Management med 4 simple trin
Vulnerability Management kan føles som en endeløs klatretur. Derfor kan du med dette whitepaper få indsigt i hvordan du fokuserer på dine indsatser, beviser værdien af dit program og opnår tillid, budget og anerkendelse med fire simple steps.