Artikel top billede

Airbnb gør klar til børsnotering: Kan komme allerede inden nytår - selskabets værdi er blevet halveret på et år

Blot et halvt år efter, at planerne sidst blev skrinlagt, gør Airbnb nu igen klar til en børsnotering, som kan komme allerede inden nytår.

Airbnb er tæt på en børsnotering og ventes at indlevere de nødvendige papirer til de amerikanske myndigheder allerede i denne måned.

Det sker blot et halvt års tid efter, at Airbnb skrinlagde alle sine planer om børsnotering og samtidig fyrede 1.900 medarbejdere.

Det kan du læse mere om her: Airbnb dropper børsnotering og fyrer 1.900 ansatte.

Wall Street Journal skriver nu, at Airbnb forventes at være klar med selve børsnoteringen allerede inden nytår.

Avisen skriver dog, at der ‘ikke er nogen garanti’ for, at det kommer til at ske inden nytår, da markeds-betingelserne for tiden er ustabile og uforudsigelige.

Airbnb har længe sigtet efter at gå på børsen i 2020, men oplevede et stort tilbageslag, da coronakrisen brød ud og fik nærmest hele selskabets marked til at kollapse på kort tid.

Topchef Brian Chesky har således fornylig sagt, at han forventer, at Airbnbs omsætning samlet set over hele året vil være cirka halveret i forhold til i fjor.

Det kan du læse mere om her: Airbnb forventer halvering af omsætning i år - men melder lige nu om stor fremgang i bookinger

Ifølge Wall Street Journal har Airbnb for tiden en markedsværdi i omegnen af 18 milliarder dollar. I april i fjor var markedsværdien til sammenligning 35 milliarder dollar.

Læs også:

Airbnb i desperat corona-træk: Rejser en milliard dollar på ringe vilkår for at overleve

Airbnb ruster sig til kæmpetab - antal af bookninger styrtdykker for fuld fart