Artikel top billede

(Foto: © EU / Lukasz Kobus)

Margrethe Vestagers budskab til det offentlige: ” Vi vælger overvågningssamfundet fra”

Margrethe Vestager giver en indsigt i, hvordan den offentlige sektor bør håndtere borgernes data i interview.

Konkurrencekommissær og ledende næstformand i Europa-kommissionen, lægger ikke fingre imellem: Den offentlige sektor skal respektere borgernes ret til at have en privatsfære: ”Vi vælger overvågningssamfundet fra.”

Det er hendes budskab i et interview med interesseorganisationen Dansk IT op til OffDig Week, Danmarks største konference om offentlig digitalisering, som i år er blevet virtuel.

Her tilføjer hun, hvordan en mere hensigtsmæssig brug af data kan være en omkostning, men at denne kan afvejes af styrket tillid til offentlige institutioner.

”Der er mange ting, som man kan i Kina, som man ikke kan i Danmark, Tyskland eller Italien, fordi vi kommer med en respekt for den enkelte som borger og som menneske. Det gør, at vi respekterer, at der er en privatsfære. Det har selvfølgelig en omkostning. For mig bliver den omkostning bare fuldt afbalanceret af, at det skaber tillid,” fortæller hun.

Hun vurderer, at det allerede nu er for svært for borgere at følge med i, hvad de offentlige myndigheder ved om borgerne.

Her fremhæver hun en hollandsk dom, hvor det blev afgjort, at man ikke må have et system, der aflæser vandforbrug for at undersøge om en eller flere borgere reelt bor på oplyste adresse for eventuelt at snyde med offentlig forsørgelse.

Men samtidig må denne type data gerne benyttes til at monitorere eksempelvis vandforbrug der løber løbsk, påpeger hun.

Læs også: Google er igen i Vestagers sigtekorn: Kommissionen kulegraver Fitbit-opkøb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere