Artikel top billede

Margrethe Vestagers budskab til det offentlige: ” Vi vælger overvågningssamfundet fra”

Margrethe Vestager giver en indsigt i, hvordan den offentlige sektor bør håndtere borgernes data i interview.

Konkurrencekommissær og ledende næstformand i Europa-kommissionen, lægger ikke fingre imellem: Den offentlige sektor skal respektere borgernes ret til at have en privatsfære: ”Vi vælger overvågningssamfundet fra.”

Det er hendes budskab i et interview med interesseorganisationen Dansk IT op til OffDig Week, Danmarks største konference om offentlig digitalisering, som i år er blevet virtuel.

Her tilføjer hun, hvordan en mere hensigtsmæssig brug af data kan være en omkostning, men at denne kan afvejes af styrket tillid til offentlige institutioner.

”Der er mange ting, som man kan i Kina, som man ikke kan i Danmark, Tyskland eller Italien, fordi vi kommer med en respekt for den enkelte som borger og som menneske. Det gør, at vi respekterer, at der er en privatsfære. Det har selvfølgelig en omkostning. For mig bliver den omkostning bare fuldt afbalanceret af, at det skaber tillid,” fortæller hun.

Hun vurderer, at det allerede nu er for svært for borgere at følge med i, hvad de offentlige myndigheder ved om borgerne.

Her fremhæver hun en hollandsk dom, hvor det blev afgjort, at man ikke må have et system, der aflæser vandforbrug for at undersøge om en eller flere borgere reelt bor på oplyste adresse for eventuelt at snyde med offentlig forsørgelse.

Men samtidig må denne type data gerne benyttes til at monitorere eksempelvis vandforbrug der løber løbsk, påpeger hun.

Læs også: Google er igen i Vestagers sigtekorn: Kommissionen kulegraver Fitbit-opkøb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere