Artikel top billede

Dramatisk udvikling omkring Apples retningslinjer for udviklere: Wordpress udsat for midlertidig forbud

Apple presser den populære webtjeneste Wordpress til at indføre in-app køb, lyder det.

Den populære tjeneste til udvikling af hjemmesider, Wordpress, måtte kortvarigt se sig forment fra at kunne opdatere sin app til iPhone og iPad.

Appen benyttes af brugere til blandt at udvikle, administrere sider og domæner, og sidstnævnte forhold er det, der har sendt Wordpress appen i clinch med Apples vilkår for betalinger igennem apps, de såkaldte in-app køb, som Apples kræver op til 30 procent af beløbet for at facilitere.

Stifter og chefudvikler hos selskabet, Matt Mullenberg, endte med at kritisere Apple, for at true med at formene virksomheden fra at opdatere sin app indenfor 30 dage – medmindre virksomheden indfører en mulighed for in-app køb i selskabets app,.

Ifølge Apple, kom advarslen fordi Wordpress indsendte en opdatering til app’en som vil gøre det muligt for webudvikler-tjenesten at tilbyde betalte opgraderinger inde i app’en. I strid med Apples retningslinjer.

Kontroversen er ifølge Apple lagt i graven ved, at Wordpress har føjet sig Apples retningslinjer og skrottede den planlagte opdatering.

Denne opdatering har Apple dog haft mulighed for at godkende for flere uger eller endda måneder siden, noterer The Verge.

Ifølge Matt Mullenberg har Wordpress aldrig indsendt nogen app-opdatering, som forbryder sig med Apples retningslinjer.

Det dramatiske spil omkring Wordpress fremtid på iOS- og iPadOS platformen kommer oveni flere ugers tovtrækning mellem app-udviklere og Apple samt sidstnævntes krav om betaling for at benytte platformen.

Læs også: Tonen skærpes mellem Fortnite-udvikler og Apple: Alle konti slettes om 10 dage
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere