Artikel top billede

Forsvarsadvokat frygter justitsmord efter it-fejl på udrejsecenter

En it-fejl på et udrejsecenter får dansk forsvarsadvokat til at frygte for justitsmord.

I begyndelsen af juli blev det afsløret, at der har været problemer med den elektroniske overvågning af beboerne på udrejsecenteret Kærshovedgård ved Bording i Midtjylland.

Centerets beboere er afviste asylansøgere, personer på tålt ophold og udviste kriminelle, der hver dag skal registreres i forhold til, hvorvidt de overholder deres opholds- og meldepligt.

Det registreres af et elektronisk nøglesystem, når beboere forlader centret, men siden fejlen blev opdaget har både anmeldelser for overtrædelse af pligterne og gennemførelse af retssagerne været sat i bero.

Indtil videre er der aflyst 28 retsdage, og retssagerne er foreløbigt sat i bero frem til 1. november.

Siden da er en undersøgelse af it-fejlens omfang sat i værks, men indtil videre er der ingen konklusion.

Og det får forsvarsadvokat Jakob Fastrup til at frygte, at it-fejlen kan føre til justitsmord.

Det siger han til DR.

"Jeg frygter, at der kan være mennesker, som er blevet idømt ret strenge straffe for overtrædelse af opholds- og meldepligten, og som er dømt på et forkert grundlag, så der er tale om justitsmord," siger Jakob Fastrup.

Her er svaret fra ministeren

Der er ingen oplysninger om, hvornår undersøgelsen er færdig eller dens resultater.

"Det giver sig selv, at det er dybt beklageligt, at der er sket fejl. Jeg forventer, at jeg snart kan få et klart svar på, hvad der præcis er gået galt. Derfor er det for tidligt at begynde at spekulere i problemets omfang. Den diskussion vil jeg i hvert fald ikke selv involvere mig i, før vi kan tage den på et oplyst grundlag," lyder det i et skriftligt svar fra ungerende udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad (S) til DR.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere