Forsvarsadvokat frygter justitsmord efter it-fejl på udrejsecenter

En it-fejl på et udrejsecenter får dansk forsvarsadvokat til at frygte for justitsmord.

I begyndelsen af juli blev det afsløret, at der har været problemer med den elektroniske overvågning af beboerne på udrejsecenteret Kærshovedgård ved Bording i Midtjylland.

Centerets beboere er afviste asylansøgere, personer på tålt ophold og udviste kriminelle, der hver dag skal registreres i forhold til, hvorvidt de overholder deres opholds- og meldepligt.

Det registreres af et elektronisk nøglesystem, når beboere forlader centret, men siden fejlen blev opdaget har både anmeldelser for overtrædelse af pligterne og gennemførelse af retssagerne været sat i bero.

Indtil videre er der aflyst 28 retsdage, og retssagerne er foreløbigt sat i bero frem til 1. november.

Siden da er en undersøgelse af it-fejlens omfang sat i værks, men indtil videre er der ingen konklusion.

Og det får forsvarsadvokat Jakob Fastrup til at frygte, at it-fejlen kan føre til justitsmord.

Det siger han til DR.

"Jeg frygter, at der kan være mennesker, som er blevet idømt ret strenge straffe for overtrædelse af opholds- og meldepligten, og som er dømt på et forkert grundlag, så der er tale om justitsmord," siger Jakob Fastrup.


Her er svaret fra ministeren
Der er ingen oplysninger om, hvornår undersøgelsen er færdig eller dens resultater.

"Det giver sig selv, at det er dybt beklageligt, at der er sket fejl. Jeg forventer, at jeg snart kan få et klart svar på, hvad der præcis er gået galt. Derfor er det for tidligt at begynde at spekulere i problemets omfang. Den diskussion vil jeg i hvert fald ikke selv involvere mig i, før vi kan tage den på et oplyst grundlag," lyder det i et skriftligt svar fra ungerende udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad (S) til DR.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan vinder du større anerkendelse for din sikkerhedsindsats
De fleste IT-sikkerhedsansvarlige oplever undertiden, at topledelsen ikke helt forstår og anerkender de kritiske cybersikkerhedsorienterede udfordringer, virksomheden skal håndtere. Ja, man fornemmer måske endda, at situationens alvor slet ikke trænger igennem på direktionsgangen.