Artikel top billede

Forsvarsadvokat frygter justitsmord efter it-fejl på udrejsecenter

En it-fejl på et udrejsecenter får dansk forsvarsadvokat til at frygte for justitsmord.

I begyndelsen af juli blev det afsløret, at der har været problemer med den elektroniske overvågning af beboerne på udrejsecenteret Kærshovedgård ved Bording i Midtjylland.

Centerets beboere er afviste asylansøgere, personer på tålt ophold og udviste kriminelle, der hver dag skal registreres i forhold til, hvorvidt de overholder deres opholds- og meldepligt.

Det registreres af et elektronisk nøglesystem, når beboere forlader centret, men siden fejlen blev opdaget har både anmeldelser for overtrædelse af pligterne og gennemførelse af retssagerne været sat i bero.

Indtil videre er der aflyst 28 retsdage, og retssagerne er foreløbigt sat i bero frem til 1. november.

Siden da er en undersøgelse af it-fejlens omfang sat i værks, men indtil videre er der ingen konklusion.

Og det får forsvarsadvokat Jakob Fastrup til at frygte, at it-fejlen kan føre til justitsmord.

Det siger han til DR.

"Jeg frygter, at der kan være mennesker, som er blevet idømt ret strenge straffe for overtrædelse af opholds- og meldepligten, og som er dømt på et forkert grundlag, så der er tale om justitsmord," siger Jakob Fastrup.

Her er svaret fra ministeren

Der er ingen oplysninger om, hvornår undersøgelsen er færdig eller dens resultater.

"Det giver sig selv, at det er dybt beklageligt, at der er sket fejl. Jeg forventer, at jeg snart kan få et klart svar på, hvad der præcis er gået galt. Derfor er det for tidligt at begynde at spekulere i problemets omfang. Den diskussion vil jeg i hvert fald ikke selv involvere mig i, før vi kan tage den på et oplyst grundlag," lyder det i et skriftligt svar fra ungerende udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad (S) til DR.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere