Artikel top billede

Bog: Overmodige videnskabsmænd, verdens undergang og masser af vampyrer

I The Passage af Justin Cronin får regeringskonspirationer og vampyrer verden til at køre i grøften, men en heltemodig FBI-agent og en lille pige rummer måske nøglen til engang at få det hele på ret køl igen.

Synopsen for The Passage af Justin Cronin lyder svært spekulativ, og det er den sådan set også.

Men denne første del af en trilogi – hvor The Twelve og The City of Mirrors følger op og afslutter historien – er også en solid, original, velskrevet og fængende kombination af dystopi og klassisk horror.

Det hele starter med en ekspedition på afveje i en jungle, hvor deltagerne pådrager sig en virus, som gør dem ekstremt stærke samt lader dem manipulere med andres tanker og følelser.

Desuden bliver ofrene temmelig aggressive og får en beklagelig smag for menneskeligt blod – men ser til gengæld ud til at blive immune overfor sygdomme.

Derfor prøver forskere, om de måske rummer kimen til en superkur mod al dårligdom. Men tingene går ikke helt som planlagt, og de kløgtige vampyrer får hurtigt nok af at lege forsøgsrotter.

Hovedpersonen i The Passage er den lille pige Amy, som bortføres fra sin prostituerede mor og spærres inde af myndighederne. Man har nemlig brug for menneskelige forsøgspersoner – som ingen vil savne – i bestræbelserne på at bruge de overmenneskelige vampyrer til noget fornuftigt.

Amy viser sig imidlertid at have særlige evner og hjælpes fri af Brad Wolgast, en FBI-agent med akutte samvittighedskvaler.

De to indleder en rejse gennem et land, der hurtigt degenererer til totalt kaos efter vampyrernes flugt fra laboratorierne.

I de næste to bøger følger man det senere forløb, der kommer til at udspille sig mange år ud i fremtiden.

Alle tre bøger er solid og undertiden ret barsk underholdning. Bogtrilogien har da også høstet flotte anmeldelser siden første bind udkom i 2010 – og har helt fortjent fået succes.

Hos Fox troede man endda så meget på fortællingen, at første sæson af serien The Passage havde premiere i januar 2019.

Trods gode, indledende takter fungerede historien dog bedre i bogform end på skærmen og efter faldende seertal blev det allerede i foråret 2019 annonceret, at der ikke ville komme en sæson to.

Sådan kan det gå. Men bøgerne er helt afgjort værd at stifte bekendtskab med, hvis man er til undergang, vampyrer og pludselig død i rå mængder.

Hele trilogien er også oversat til dansk.

Titel: The Passage. Forfatter: Justin Cronin.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere