Artikel top billede

Bog: Overmodige videnskabsmænd, verdens undergang og masser af vampyrer

I The Passage af Justin Cronin får regeringskonspirationer og vampyrer verden til at køre i grøften, men en heltemodig FBI-agent og en lille pige rummer måske nøglen til engang at få det hele på ret køl igen.

Synopsen for The Passage af Justin Cronin lyder svært spekulativ, og det er den sådan set også.

Men denne første del af en trilogi – hvor The Twelve og The City of Mirrors følger op og afslutter historien – er også en solid, original, velskrevet og fængende kombination af dystopi og klassisk horror.

Det hele starter med en ekspedition på afveje i en jungle, hvor deltagerne pådrager sig en virus, som gør dem ekstremt stærke samt lader dem manipulere med andres tanker og følelser.

Desuden bliver ofrene temmelig aggressive og får en beklagelig smag for menneskeligt blod – men ser til gengæld ud til at blive immune overfor sygdomme.

Derfor prøver forskere, om de måske rummer kimen til en superkur mod al dårligdom. Men tingene går ikke helt som planlagt, og de kløgtige vampyrer får hurtigt nok af at lege forsøgsrotter.

Hovedpersonen i The Passage er den lille pige Amy, som bortføres fra sin prostituerede mor og spærres inde af myndighederne. Man har nemlig brug for menneskelige forsøgspersoner – som ingen vil savne – i bestræbelserne på at bruge de overmenneskelige vampyrer til noget fornuftigt.

Amy viser sig imidlertid at have særlige evner og hjælpes fri af Brad Wolgast, en FBI-agent med akutte samvittighedskvaler.

De to indleder en rejse gennem et land, der hurtigt degenererer til totalt kaos efter vampyrernes flugt fra laboratorierne.

I de næste to bøger følger man det senere forløb, der kommer til at udspille sig mange år ud i fremtiden.

Alle tre bøger er solid og undertiden ret barsk underholdning. Bogtrilogien har da også høstet flotte anmeldelser siden første bind udkom i 2010 – og har helt fortjent fået succes.

Hos Fox troede man endda så meget på fortællingen, at første sæson af serien The Passage havde premiere i januar 2019.

Trods gode, indledende takter fungerede historien dog bedre i bogform end på skærmen og efter faldende seertal blev det allerede i foråret 2019 annonceret, at der ikke ville komme en sæson to.

Sådan kan det gå. Men bøgerne er helt afgjort værd at stifte bekendtskab med, hvis man er til undergang, vampyrer og pludselig død i rå mængder.

Hele trilogien er også oversat til dansk.

Titel: The Passage. Forfatter: Justin Cronin.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere