Artikel top billede

EG brugte ni måneder på at slette patientjournal: "Jeg har ikke nogen kommentarer. Jeg har ikke nogen kommentarer"

Høje-Taastrup Kommunes it-leverandør EG skulle bruge ni måneder på at slette en patientjournal fra leverandørens system, Netforvaltning Sundhed. Hvorfor der skulle gå så lang tid, vil EG dog ikke svare på. "Som jeg har sagt til dig, har jeg ikke nogen kommentarer," lyder det fra EG's kommunikationsmanager, Per Roholt.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Læs den korte dialog mellem Computerworld og EG om, hvorfor leverandøren skulle bruge ni måneder på at slette et dokument
  • Sådan forholder Høje-Taastrup Kommune sig til processen med EG
  • Se forløbet i sagen
672
3:30 min
Datatilsynet udtaler alvorlig kritik af Høje-Taastrup Kommune for at bruge næsten et år på at slette en borgers patientjournal, der fejlagtigt var endt i kommunens EG-baserede system Netforvaltning Sundhed.

Sagen begynder, da en borger i begyndelsen af maj 2018 beder kommunen om at få slettet sin patientjournal, som Rigshospitalet ved en fejl har sendt til Høje-Taastrup Kommune.

Et par måneder senere tager kommunen affære og henvender sig i slutningen af marts 2019 til sin it-leverandør EG med håbet om, at patientjournalen bliver fjernet og sagen kan lægges bort.

Så let skal det dog ikke gå.

For det er først ni måneder efter kommunens henvendelse, og først efter at kommunens borgerrådgivning har lagt pres på EG, at dokumentet 30. april bliver slettet af EG.

Du kan læse mere om sagen her: Kommune i alvorligt GDPR-brud: Brugte næsten et år på at slette patientjournal

Computerworld ringede derfor op til EG for at få en forklaring på, hvorfor der skulle gå ni måneder, før it-leverandøren så sig i stand til at slette det pågældende dokument.

Sådan gik det.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Itadel-topchef Jess Julin Ibsens fremtid svæver i det uvisse efter salg til IT Relation

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Hackere er især ude efter exploits til Microsoft-systemer: Så meget koster det at købe en exploit på det mørke net

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Humac-direktør Michael Bech: "Vi kommer til at se prisstigninger på elektronik i fremtiden"

Artikel teaser billede 1 Premium-indhold

Sikkerheds-ekspert: Derfor har Microsoft afgivet sit løfte om at holde data i Europa - bliver nødt til at omgå begrænsninger


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.