Artikel top billede

Det bliver stadig mere sandsynligt med et comeback til ikonisk Macbook

Meget tyder på, at Apples ultrafikse 12 tommers bærbar bliver reinkarneret en gang i efteråret.

Apples letteste og slankeste maskine til dato er ikke Macbook Air, men derimod den nu udgåede Macbook fra 2015.

Maskinen, der indtil videre er den eneste laptop fra selskabet, der kan bryste sig af at veje under en kilo, synes nu at være på vej til at blive reinkarneret, skriver den kinesiske avis China Times ifølge netmediet Macrumors.

Den nye Macbook vil igen byde på en skærm på 12 tommer og veje under 1000 gram, men vil samtidig markere sig ved at kunne til byde op til 20 timers drift på en enkel opladning. Det svarer til det dobbelte af, de 11 timers drift Apples nuværende Macbook Air er oplyst til fra selskabet.

For at kunne levere den lange driftstid bliver Apples nye bærbar som en af de første baseret på Apples egen-udviklede ’A’-processorer.

Her forlyder det ifølge finansmediet Bloomberg, at man i maskinrummet vil finde en A14X processor med op til 12 regnekerner. Heraf er de otte møntet på høj ydelse, mens de resterende fire skal sikre et lavt forbrug, når der ikke er bud efter systemets kræfter.

Ifølge kilder tæt på Apples chip-underleverandør, taiwanske TSMC, bliver A14-generationen fremstillet med den avancerede fem nanometer litografi, som ifølge mediet Anandtech skulle sikre 30 procent lavere strømforbrug og femten procent højere frekvenser end den, Apple mønstrer i sine nyeste A-processorer.

Med sådan et kraftværk ombord, vil den nye Macbook sandsynligvis hæve sig markant over sin forgænger i ydelse, som dengang var hindret af, at passiv køling dikterede brugen af de relativt langsomme ’Core m’-processorer fra Intel.

Ifølge mediet er en ny iMac også på vej til en gang i 2021, hvilket yderlige styrker Apples allerede erklærede planer om at foretage et generelt skifte væk fra Intel-cpu’er til fordel for egenudviklede processorer.

Læs også:Næste år ryger Intel ud: Apple sigter efter at fremstille Macs med egne processorer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere