Artikel top billede

Det norske Stortinget ramt af omfattende hacker-angreb

Det norske Stortinget - der svarer til Folketinget - er ramt af et massivt hacker-angreb.

Det norske Stortinget er lagt ned af et omfattende hackerangreb, der blandt andet har ført til, at hackerne har fået adgangt til mail-konti og lignende, som tilhører både politikere og ansatte.

“Vi ser meget alvorligt på sagen, og vi har fuld opmærksomhed på at analysere situationen for at få et fuldt billede af hændelsen og det potentielle skadesomfang,” meddeler Stortingets direktør, Marianne Andreassen, i en meddelelse, som Stortinget har udsendt.

Den kan du læse her.

Direktøren siger, at angrebet har ‘højeste prioritet,’ og at der omgående er blevet lanceret forskellige tiltag for at standse angrebet.

Til NRK siger Marianne Andreassen, at man endnu ikke kender det totale omfang af angrebet, ligesom man ikke ved, hvem der står abg.

“Vi ved, at der er blevet hentet data, men ikke hvilken slags data,” siger hun.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere