Artikel top billede

Christian Hannibal, digitaliseringspolitisk chef i DI, kritiserer de it-besparelser, som regeringen har lagt op til i sit seneste finanslovsforslag. Hans Søndergaard, DI. (Foto: Dansk Industri)

Samlet erhvervsliv langer ud efter regeringens planlagte it-besparelser: "Når man samtidig vil spare massivt på it-konsulenterne, så spørger vi bare; 'hvem skal så løse de opgaver?'"

IT-Branchen, DI og Dansk Erhverv sender en byge af kritik ned over regeringens forslag til millionbesparelser og reduktioner i medarbejderstaben på en række it-områder i det seneste finanslovsforslag."Det virker som om, at regeringen er ved at give sig selv en dobbelt uppercut," lyder det blandt andet.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Få indblik i hvordan DI, IT-Branchen og Dansk Erhverv ser på de it-besparelser, som regeringen ønsker at gennemføre
  • Læs hvilke besparelser der fremhæves som særligt slemme
  • Bliv klogere på de planlagte it-besparelsern på de enkelte områder
1.851
9:15 min
Kritikken hagler ned over landets socialdemokratiske regering, der har planlagt besparelser på en række vigtige it-områder frem mod 2024.

Udover regeringen vil droppe bredbåndspuljen, har finansminister Nicolai Wammen (S) også foreslået millionbesparelser i Datatilsynet, Digitaliseringsstyrelsen og Styrelsen for It og Læring (STIL).

Særligt STIL står til at blive hårdt ramt af finansministerens sparekniv, da styrelsen står over for en besparelse i 2024 på omkring 60 millioner kroner sammenlignet med 2020, ligesom STIL i 2024 skal have reduceret medarbejderstaben med 55 årsværk sammenlignet med 2020, ifølge regeringens forslag.