Artikel top billede

Ansøgninger om statsborgerskab forsvandt i cBrain-system siden 2017

Siden 2017 er 31 ansøgninger om statsborgerskab forsvundet i et system, som it-leverandøren cBrain har leveret til Udlændinge- og Integrationsministeriet. Minister kalder det "beklageligt".

I flere år er en række ansøgninger om statsborgerskab pist forsvundet i det it-system, der ellers skulle have håndteret dem.

Ansøgningerne er dermed ikke blevet behandlet, bekræfter Udlændinge- og integrationsministeriet i et svar til Enhedslistens indfødsretsordfører, Peder Hvelplund.

Det skriver Politiken.

I svaret forklarer ministeriet, at det blandt andet er den danske it-leverandør cBrain, der er blevet opmærksom på, at der fra 2017 til 2020 har været 31 ansøgninger, som aldrig er blevet behandlet.

Ifølge cBrain er der sket en fejl, der har betydet, at sagerne ikke automatisk er sendt videre til sagsbehandling.

Ministeriet er nu i gang med at danne sig et overblik over de 31 sager og få sendt yderligere oplysninger for at få afklaret, om sagerne er blevet behandlet.

Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad kalder det "beklageligt" og pointerer, at det er vigtigt at kunne stole på de digitale løsninger.

"Det er selvfølgelig vigtigt, at ansøgerne kan stole på, at en digital ansøgning om dansk indfødsret, der er indgivet ved hjælp af ansøgningsløsningen, også bliver modtaget i ministeriet.

I 2017 underskrev cBrain aftalen med Udlændinge- og Integrationsministeriet om leverance af F2 til håndtering af indfødsretssager.

Læs også: CBrain-direktør er henrykt over internationalt gennembrud i 2019: "Det er svært at være andet end tilfreds"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere