Artikel top billede

(Foto: Folketinget/Henrik Sørensen)

Ansøgninger om statsborgerskab forsvandt i cBrain-system siden 2017

Siden 2017 er 31 ansøgninger om statsborgerskab forsvundet i et system, som it-leverandøren cBrain har leveret til Udlændinge- og Integrationsministeriet. Minister kalder det "beklageligt".

I flere år er en række ansøgninger om statsborgerskab pist forsvundet i det it-system, der ellers skulle have håndteret dem.

Ansøgningerne er dermed ikke blevet behandlet, bekræfter Udlændinge- og integrationsministeriet i et svar til Enhedslistens indfødsretsordfører, Peder Hvelplund.

Det skriver Politiken.

I svaret forklarer ministeriet, at det blandt andet er den danske it-leverandør cBrain, der er blevet opmærksom på, at der fra 2017 til 2020 har været 31 ansøgninger, som aldrig er blevet behandlet.

Ifølge cBrain er der sket en fejl, der har betydet, at sagerne ikke automatisk er sendt videre til sagsbehandling.

Ministeriet er nu i gang med at danne sig et overblik over de 31 sager og få sendt yderligere oplysninger for at få afklaret, om sagerne er blevet behandlet.

Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad kalder det "beklageligt" og pointerer, at det er vigtigt at kunne stole på de digitale løsninger.

"Det er selvfølgelig vigtigt, at ansøgerne kan stole på, at en digital ansøgning om dansk indfødsret, der er indgivet ved hjælp af ansøgningsløsningen, også bliver modtaget i ministeriet.

I 2017 underskrev cBrain aftalen med Udlændinge- og Integrationsministeriet om leverance af F2 til håndtering af indfødsretssager.

Læs også: CBrain-direktør er henrykt over internationalt gennembrud i 2019: "Det er svært at være andet end tilfreds"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere