Artikel top billede

Norges efterretningstjeneste mistænker fremmed stat for at stå bag hackerangreb på Stortinget

Det tyder på at være et statssponsoreret angreb, der ramte Norges parlament, Stortinget, tidligere på ugen, lyder det fra de norske myndigheder.

Tidligere på ugen blev det norske parlament, Stortinget, ramt af et omfattende hackerangreb.

Angrebet betød, at hackerne fik adgang til flere mail-konti på både politikere og ansatte i Stortinget.

PST, det norske svar på PET, vurderer nu, at det ligner et statssponsoreret angreb, der var årsagen til hackerangrebet.

"I dag har vi indledt efterforskningen af it-angrebet mod Stortinget. Eftererforskningen vil afdække om en statslig aktør står bag. En af hypoteserne er, at en statlig aktør står bag angrebet. Det er mulig det ikke bare er et digitalt angreb, men at det kan være en del af en efterretningsoperation mod Norge, siger seniorrådgiver Annett Aamodt i PST til det norske medie NRK.

Derfor frygter man altså, at der kan være flere angreb på vej mod norske myndigheder.

De norske myndigheder har endnu ikke det fulde overblik over angrebet, men har slået fast, at angrebet af en udefrakommende aktør.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere