Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

Eksperter advarer: Ny afgift kan give Skat nye massive it-problemer

Mandag fremlægger den såkaldte Eldrup-kommission et forslag til et nyt afgiftssystem, der skal sikre flere grønne elbiler i fremtiden. Men forslaget kan lægge sporene til endnu en stor it-skandale hos skattemyndighederne, advarer flere eksperter.

Senere i dag mandag kommer Eldrup-kommissionen med et bud på et nyt afgiftssystem, der skal sikre flere el-biler i fremtiden.

Men flere eksperter advarer nu imod, at et nyt afgiftssystem kan skabe nyt it-kaos hos skattevæsenet.

Det skriver Berlingske.

"Jeg håber, at Eldrup-udvalget kommer med nogle forslag, som er »plug and play«. Og jeg håber, at politikerne beslutter et ambitionsniveau, som gør, at vi har en million elbiler i 2030. Men det skal sket med et nyt afgiftssystem, som du umiddelbart kan implementere, og det kræver, at skattevæsenet meget hurtigt er i stand til at lave et IT-system, der kan understøtte det," siger Lars Aagaard, administrerende direktør for Dansk Energi, til avisen. Han erklærer sig på forhånd "skeptisk."

Jørn Rise, der er formand for 2.500 ansatte i skattevæsenet organiseret i Dansk Told & Skatteforbund, er også skeptisk overfor om man vil kunne håndtere it-problemerne, der følger med at implementere et nyt afgiftssystem.

Han understreger over for avisen, at man begynder at 'ryste i bukserne' ved tanken om at afgiftssystemet indeholder et nyt digitalt værktøj.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere