Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

Eksperter advarer: Ny afgift kan give Skat nye massive it-problemer

Mandag fremlægger den såkaldte Eldrup-kommission et forslag til et nyt afgiftssystem, der skal sikre flere grønne elbiler i fremtiden. Men forslaget kan lægge sporene til endnu en stor it-skandale hos skattemyndighederne, advarer flere eksperter.

Senere i dag mandag kommer Eldrup-kommissionen med et bud på et nyt afgiftssystem, der skal sikre flere el-biler i fremtiden.

Men flere eksperter advarer nu imod, at et nyt afgiftssystem kan skabe nyt it-kaos hos skattevæsenet.

Det skriver Berlingske.

"Jeg håber, at Eldrup-udvalget kommer med nogle forslag, som er »plug and play«. Og jeg håber, at politikerne beslutter et ambitionsniveau, som gør, at vi har en million elbiler i 2030. Men det skal sket med et nyt afgiftssystem, som du umiddelbart kan implementere, og det kræver, at skattevæsenet meget hurtigt er i stand til at lave et IT-system, der kan understøtte det," siger Lars Aagaard, administrerende direktør for Dansk Energi, til avisen. Han erklærer sig på forhånd "skeptisk."

Jørn Rise, der er formand for 2.500 ansatte i skattevæsenet organiseret i Dansk Told & Skatteforbund, er også skeptisk overfor om man vil kunne håndtere it-problemerne, der følger med at implementere et nyt afgiftssystem.

Han understreger over for avisen, at man begynder at 'ryste i bukserne' ved tanken om at afgiftssystemet indeholder et nyt digitalt værktøj.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere