Artikel top billede

Apple og Google indblandet i ny monopolsag: Italienske myndigheder har selskabernes cloud-tjenester i sigtekornet

Apples iCloud, Googles 'Drev' samt Dropbox' cloud-tjeneste af samme navn er alle røget i de italienske forbruger- og konkurrencemyndigheders søgelys.

De amerikanske tech-giganter Apple, Google og Dropbox bliver nu undersøgt af de italienske forbruger- og konkurrencemyndigheder, AGCM.

Det skriver det amerikanske netmedie Techcrunch.

Bag undersøgelsen er anklager om konkurrenceforvridende adfærd hos de tre virksomheders respektive cloud-platforme til lagring af data i skyen. Det gælder Googles ’Drive’, Apples ’iCloud’ samt Dropbox’ tjeneste af samme navn.

Ud over anklagerne beskyldes de tre virksomhederne for at forbryde sig med italiensk forbrugerlovgivning ved at have forbrugerfjendske klausuler i de respektives tjenesters vilkår og betingelser.

I alt bliver seks forhold gransket i den igangsatte undersøgelse.

Apple og Google er også kommet i den europæiske kommissions søgelys de seneste måneder. Apple er siden juni under efterforskning for monopolmisbrug på sine Apple Pay og App Store platforme, mens Googles opkøb af Fitbit er i myndighedens søgelys siden juli.

Læs også: Google er igen i Vestagers sigtekorn: Kommissionen kulegraver Fitbit-opkøb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere