Artikel top billede

Apple og Google indblandet i ny monopolsag: Italienske myndigheder har selskabernes cloud-tjenester i sigtekornet

Apples iCloud, Googles 'Drev' samt Dropbox' cloud-tjeneste af samme navn er alle røget i de italienske forbruger- og konkurrencemyndigheders søgelys.

De amerikanske tech-giganter Apple, Google og Dropbox bliver nu undersøgt af de italienske forbruger- og konkurrencemyndigheder, AGCM.

Det skriver det amerikanske netmedie Techcrunch.

Bag undersøgelsen er anklager om konkurrenceforvridende adfærd hos de tre virksomheders respektive cloud-platforme til lagring af data i skyen. Det gælder Googles ’Drive’, Apples ’iCloud’ samt Dropbox’ tjeneste af samme navn.

Ud over anklagerne beskyldes de tre virksomhederne for at forbryde sig med italiensk forbrugerlovgivning ved at have forbrugerfjendske klausuler i de respektives tjenesters vilkår og betingelser.

I alt bliver seks forhold gransket i den igangsatte undersøgelse.

Apple og Google er også kommet i den europæiske kommissions søgelys de seneste måneder. Apple er siden juni under efterforskning for monopolmisbrug på sine Apple Pay og App Store platforme, mens Googles opkøb af Fitbit er i myndighedens søgelys siden juli.

Læs også: Google er igen i Vestagers sigtekorn: Kommissionen kulegraver Fitbit-opkøb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere