Artikel top billede

Populær programmeringsplatform blokeret i Kina: ’Volder skade på det kinesiske folks følelser’

Kinesiske børn bliver nu afskåret fra at tilgå en af verdens førende programmeringsplatforme til børn og unge.

Et essentielt værktøj til at lære børn at programmere, er nu ikke længere til at hente i Kina.

Det sker efter den kinesiske stat har lukket adgangen til programmeringssproget Scratch’s hjemmeside. Bag sproget, som primært er møntet på at lære børn og unge at kode, er organisationen Lifelong Kindergarten Group fra MIT Media Lab.

Forbuddet har været gældende siden midten af august, skriver netmediet TechCrunch.

Den 21 august meldte kinesiske statsmedier, at ”en stor del af projekterne på Scratch-hjemmesiden er ydmygende, misvisende og ærekrænkende for Kina”.

Blandt kritikpunkterne er hvordan dropdown-lister over lande tæller nationer som Hong Kong, Macau og Taiwan.

”Platforme som Scratch har en bred brugerskare blandt unge kinesere. Præcis derfor må platformen udøve selvdisciplin. At tillade anti-kinesisk og separatistisk diskurs volder skade på det kinesiske folks følelser, er langt over stregen og giftigt for forholdet til Kina,” lyder det blandt andet i det kinesiske ungdomsmedie K618’s kritik af programmeringsplatformen.

Scratch er et visuelt programmeringssprog møntet til børn, som sigter efter at gøre det enkelt at kreere spil, animationer, historier og lignende. Scratch er blandt andet omtalt som værende ’benchmarken indenfor programmerings-software til børn’ af Anqi Zhou direktør hos den kina-baserede startup ’Dream Codes True’ med fokus på kinesiske børn og unge.

Scratch benyttes af over 60 millioner børn kloden over. I Kina tælles omkring tre millioner Scratch-brugere.

Mens Kina nu blokerer for Scratch' hjemmeside og download af Scracth-platformen. Vil den programmeringseditor, der følger med Scratch, kan stadig fungere offline, hvorfor eksisterende brugere stadig kan benytte sig af sproget.

Læs også: Kina udvider sin ‘Great Firewall:” Blokerer nu for al krypteret HTTPS-trafik
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere