Populær programmeringsplatform blokeret i Kina: ’Volder skade på det kinesiske folks følelser’

Kinesiske børn bliver nu afskåret fra at tilgå en af verdens førende programmeringsplatforme til børn og unge.

Et essentielt værktøj til at lære børn at programmere, er nu ikke længere til at hente i Kina.

Det sker efter den kinesiske stat har lukket adgangen til programmeringssproget Scratch’s hjemmeside. Bag sproget, som primært er møntet på at lære børn og unge at kode, er organisationen Lifelong Kindergarten Group fra MIT Media Lab.

Forbuddet har været gældende siden midten af august, skriver netmediet TechCrunch.

Den 21 august meldte kinesiske statsmedier, at ”en stor del af projekterne på Scratch-hjemmesiden er ydmygende, misvisende og ærekrænkende for Kina”.

Blandt kritikpunkterne er hvordan dropdown-lister over lande tæller nationer som Hong Kong, Macau og Taiwan.

”Platforme som Scratch har en bred brugerskare blandt unge kinesere. Præcis derfor må platformen udøve selvdisciplin. At tillade anti-kinesisk og separatistisk diskurs volder skade på det kinesiske folks følelser, er langt over stregen og giftigt for forholdet til Kina,” lyder det blandt andet i det kinesiske ungdomsmedie K618’s kritik af programmeringsplatformen.

Scratch er et visuelt programmeringssprog møntet til børn, som sigter efter at gøre det enkelt at kreere spil, animationer, historier og lignende. Scratch er blandt andet omtalt som værende ’benchmarken indenfor programmerings-software til børn’ af Anqi Zhou direktør hos den kina-baserede startup ’Dream Codes True’ med fokus på kinesiske børn og unge.

Scratch benyttes af over 60 millioner børn kloden over. I Kina tælles omkring tre millioner Scratch-brugere.

Mens Kina nu blokerer for Scratch' hjemmeside og download af Scracth-platformen. Vil den programmeringseditor, der følger med Scratch, kan stadig fungere offline, hvorfor eksisterende brugere stadig kan benytte sig af sproget.

Læs også: Kina udvider sin ‘Great Firewall:” Blokerer nu for al krypteret HTTPS-trafik
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

01. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.