Artikel top billede

Populær programmeringsplatform blokeret i Kina: ’Volder skade på det kinesiske folks følelser’

Kinesiske børn bliver nu afskåret fra at tilgå en af verdens førende programmeringsplatforme til børn og unge.

Et essentielt værktøj til at lære børn at programmere, er nu ikke længere til at hente i Kina.

Det sker efter den kinesiske stat har lukket adgangen til programmeringssproget Scratch’s hjemmeside. Bag sproget, som primært er møntet på at lære børn og unge at kode, er organisationen Lifelong Kindergarten Group fra MIT Media Lab.

Forbuddet har været gældende siden midten af august, skriver netmediet TechCrunch.

Den 21 august meldte kinesiske statsmedier, at ”en stor del af projekterne på Scratch-hjemmesiden er ydmygende, misvisende og ærekrænkende for Kina”.

Blandt kritikpunkterne er hvordan dropdown-lister over lande tæller nationer som Hong Kong, Macau og Taiwan.

”Platforme som Scratch har en bred brugerskare blandt unge kinesere. Præcis derfor må platformen udøve selvdisciplin. At tillade anti-kinesisk og separatistisk diskurs volder skade på det kinesiske folks følelser, er langt over stregen og giftigt for forholdet til Kina,” lyder det blandt andet i det kinesiske ungdomsmedie K618’s kritik af programmeringsplatformen.

Scratch er et visuelt programmeringssprog møntet til børn, som sigter efter at gøre det enkelt at kreere spil, animationer, historier og lignende. Scratch er blandt andet omtalt som værende ’benchmarken indenfor programmerings-software til børn’ af Anqi Zhou direktør hos den kina-baserede startup ’Dream Codes True’ med fokus på kinesiske børn og unge.

Scratch benyttes af over 60 millioner børn kloden over. I Kina tælles omkring tre millioner Scratch-brugere.

Mens Kina nu blokerer for Scratch' hjemmeside og download af Scracth-platformen. Vil den programmeringseditor, der følger med Scratch, kan stadig fungere offline, hvorfor eksisterende brugere stadig kan benytte sig af sproget.

Læs også: Kina udvider sin ‘Great Firewall:” Blokerer nu for al krypteret HTTPS-trafik




IT-JOB

Scanreco Nordic A/S

Softwareudvikler

Danske Commodities A/S

IT systems developer

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

UI-designer med flair for apps
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere