Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Kina udvider sin ‘Great Firewall:” Blokerer nu for al krypteret HTTPS-trafik

Kina skruer op for sin ‘Great Firewall,” der sikrer, at kun ønsket indhold fra internettet slipper ind i landet.

Kina strammer skruen på sin såkaldte ‘Great Firewall’ - eller ‘GFW’ - som landet anvender til at blokere for uønsket indhold fra udlandet.

Med en opdatering i sidste uge er GFW nemlig nu begyndt at blokere for alle de krypterede HTTPS-forbindelser, der opsættes med de nyeste protokoller og teknologier, som blandt andet forhindrer aflytning.

Det gælder blandet andet protokoller som TLS 1.3 og ESNI (‘encrypted server name indication’)

Det fortæller Great Firewall Report, der løbende måler og tracker på den kinesiske regerings gerninger på internettet.

Kineserne lader fortsat internet-trafik baseret på ældre protokoller slippe igennem - inklusive ældre TLS-protokoller som eksempelvis TLS 1.1 og 1.2 og SNI, der er den ikke-krypterede forgænger til ESNI.

Plads til indgriben

De har den fordel for kineserne, at de åbner mulighed for, at de kinesiske myndigheder kan gribe ind, hvis en bruger forsøger at få kontakt med et domæne.

Det kan man ikke i de nye protokoller, der ikke rummer samme muligheder for filtrering og kontrol af det indhold, som kineserne kan få adgang til.

Ifølge Great Firewall Report findes der dog for tiden seks metoder til at omgå den kinesiske blokering i apps og software samt fire metoder, der kan anvendes på servere og i backends.

“Disse metoder er dog næppe langtidsholdbare. I kattens jagt på musen er det sandsynligt, at Great Firewall vil fortsætte med at forbedre sine evner til at udøve censur,” hedder det i rapporten.

Du kan læse mere hos Great Firewall Report her.

Læs også:

USA gør klar til at lukke af for Kina: Vil rense ud med kæmpe-kampagnen ‘Clean Networks’

Danske virksomheder har fået godt gang i online-salg til Kina

Apple fjerner næsten 30.000 apps fra App Store på grund af manglende licenser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere