(Foto: Dan Jensen)

Kina udvider sin ‘Great Firewall:” Blokerer nu for al krypteret HTTPS-trafik

Kina skruer op for sin ‘Great Firewall,” der sikrer, at kun ønsket indhold fra internettet slipper ind i landet.

Kina strammer skruen på sin såkaldte ‘Great Firewall’ - eller ‘GFW’ - som landet anvender til at blokere for uønsket indhold fra udlandet.

Med en opdatering i sidste uge er GFW nemlig nu begyndt at blokere for alle de krypterede HTTPS-forbindelser, der opsættes med de nyeste protokoller og teknologier, som blandt andet forhindrer aflytning.

Det gælder blandet andet protokoller som TLS 1.3 og ESNI (‘encrypted server name indication’)

Det fortæller Great Firewall Report, der løbende måler og tracker på den kinesiske regerings gerninger på internettet.

Kineserne lader fortsat internet-trafik baseret på ældre protokoller slippe igennem - inklusive ældre TLS-protokoller som eksempelvis TLS 1.1 og 1.2 og SNI, der er den ikke-krypterede forgænger til ESNI.

Plads til indgriben
De har den fordel for kineserne, at de åbner mulighed for, at de kinesiske myndigheder kan gribe ind, hvis en bruger forsøger at få kontakt med et domæne.

Det kan man ikke i de nye protokoller, der ikke rummer samme muligheder for filtrering og kontrol af det indhold, som kineserne kan få adgang til.

Ifølge Great Firewall Report findes der dog for tiden seks metoder til at omgå den kinesiske blokering i apps og software samt fire metoder, der kan anvendes på servere og i backends.

“Disse metoder er dog næppe langtidsholdbare. I kattens jagt på musen er det sandsynligt, at Great Firewall vil fortsætte med at forbedre sine evner til at udøve censur,” hedder det i rapporten.

Du kan læse mere hos Great Firewall Report her.

Læs også:

USA gør klar til at lukke af for Kina: Vil rense ud med kæmpe-kampagnen ‘Clean Networks’

Danske virksomheder har fået godt gang i online-salg til Kina

Apple fjerner næsten 30.000 apps fra App Store på grund af manglende licenser

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gearer du Cloud og IoT for at accelerere din digitale transformationsstrategi
Print er fortsat en værdifuld og integreret forretningsfunktion, men organisationer har svært ved at se sammenhængen mellem print og de bredere strategiske it-initiativer, såsom it-outsourcing, cloud migration og digital transformation. IoT får også stadig mere opmærksomhed og dataanalyse af allestedsnærværende implementering af IoT-teknologi, får betydelig opmærksomhed og traction. På verdensplan har 61% af de adspurgte virksomheder implementeret IoT projekter, mens yderligere 27% har planer om at implementere det indenfor de næste 12 måneder. Lige så vigtigt er det at hele 85% af alle IoT beslutningstagere i organisationerne har et budget allokeret til IoT projekter. Dette whitepaper bruger data fra en nylig undersøgelse fra IDC, som undersøger hvordan virksomheder prioriterer strategiske it-investeringer, som driver den digitale transformation og kigger mere specifikt på hvordan disse investeringer kan mappes til langsigtede krav omkring brugen af papir og print.