Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Kina udvider sin ‘Great Firewall:” Blokerer nu for al krypteret HTTPS-trafik

Kina skruer op for sin ‘Great Firewall,” der sikrer, at kun ønsket indhold fra internettet slipper ind i landet.

Kina strammer skruen på sin såkaldte ‘Great Firewall’ - eller ‘GFW’ - som landet anvender til at blokere for uønsket indhold fra udlandet.

Med en opdatering i sidste uge er GFW nemlig nu begyndt at blokere for alle de krypterede HTTPS-forbindelser, der opsættes med de nyeste protokoller og teknologier, som blandt andet forhindrer aflytning.

Det gælder blandet andet protokoller som TLS 1.3 og ESNI (‘encrypted server name indication’)

Det fortæller Great Firewall Report, der løbende måler og tracker på den kinesiske regerings gerninger på internettet.

Kineserne lader fortsat internet-trafik baseret på ældre protokoller slippe igennem - inklusive ældre TLS-protokoller som eksempelvis TLS 1.1 og 1.2 og SNI, der er den ikke-krypterede forgænger til ESNI.

Plads til indgriben

De har den fordel for kineserne, at de åbner mulighed for, at de kinesiske myndigheder kan gribe ind, hvis en bruger forsøger at få kontakt med et domæne.

Det kan man ikke i de nye protokoller, der ikke rummer samme muligheder for filtrering og kontrol af det indhold, som kineserne kan få adgang til.

Ifølge Great Firewall Report findes der dog for tiden seks metoder til at omgå den kinesiske blokering i apps og software samt fire metoder, der kan anvendes på servere og i backends.

“Disse metoder er dog næppe langtidsholdbare. I kattens jagt på musen er det sandsynligt, at Great Firewall vil fortsætte med at forbedre sine evner til at udøve censur,” hedder det i rapporten.

Du kan læse mere hos Great Firewall Report her.

Læs også:

USA gør klar til at lukke af for Kina: Vil rense ud med kæmpe-kampagnen ‘Clean Networks’

Danske virksomheder har fået godt gang i online-salg til Kina

Apple fjerner næsten 30.000 apps fra App Store på grund af manglende licenser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere