Artikel top billede

Syv top-hackere afsløret: Har hacket mere end 100 virksomheder

USA sigter syv navngivne tophackere for at have hacket mere end 100 virksomheder og personer i en vifte af angrebsmetoder.

USA vil have fingre i syv top-hackere og indleder nu international jagt på dem.

De syv hackere - fem kinesere og to malayer - har ifølge USA hacket mere end 100 virksomheder og personer i USA, Asien og Sydamerika via en avanceret fidus i online-spil.

De har dernæst udnyttet de ramte virksomheder til at hvidvaske millioner af kroner, ligesom de står bag ransomware og cryptojacking, hvor de har udnyttet computere til at mine kryptovaluta, lyder det fra USA.

Ifølge USA har tre af hackerne - Jiang Lizhi, Qian Chuan og Fu Qiang - siden 2014 arbejdet for det kinesiske it-sikkerhedsselskab Chengdu 4040 som white hackers.

De andre to kinesere - Zhang Haoran og Tan Dailin - er sigtet for at hacke computerspil-selskaber og stjæle spil, som de har solgt på det sorte marked.

De to malayer - Wong Ong Hua og Ling Yang Ching - er sigtet for blandt andet identitets-tyveri og bedrag.

USA har allerede anholdt de to malayer, som nu er varetægtsfængslede, mens man ikke ved, hvor de fem kinesere opholder sig.

Du kan læse mere udførligt om sagen hos CNN her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere