Fire temaer skal øverst på dagsordenen i kommende national strategi for cybersikkerhed: Se dem her

Danmark skal have en national strategi for cybersikkerhed. Vægten skal lægges på fire områder. Se hele kommissoriet her.

Danmark skal have en ny national strategi for cybersikkerhed.

Det mener regeringen, der sætter gang i arbejdet med at udforme den nye strategi sammen med arbejdsgrupper, der kommer til at gå på tværs af en række ministerier med Digitaliseringsstyrelsen for bordenden.

Den kommende strategi skal ifølge regeringen bygges op om fire overordnede temaer:

- It-sikkerhed skal forankres i ledelserne, og strategien skal sikre, at ledelser og chefer altid forstår og prioriterer området.

- Strategien skal sikre, at Danmark også under alvorlige hackerangreb kan opretholde vigtige samfundsfunktioner.

- Strategien skal sikre, at myndigheder og virksomheder samarbejder om viden og løsninger på it-sikkerhedsområdet.

- Og så skal sikre, at Danmark deltager aktivt internationalt og bidrager til “at skabe et åbent, sikkert og troværdigt internet og beskytte de samfundsvigtige digitale infrastrukturer,” som det hedder.

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) meddeler, at Danmark blandt andet vil styrke det internationale samarbejder under Nato og EU.

“Cybertruslen mod Danmark er meget høj. Vi ser hver dag, at kriminelle og statslige aktører forsøger at finde svagheder i vores cybersikkerhed til at stjæle fra og spionere mod danske myndigheder og virksomheder. Med den nye strategi vil vi sikre et fortsat robust dansk cyberforsvar,” siger hun.

Den nye strategi skal være klar engang til næste år

Du kan læse mere om arbejdet frem mod den nye strategi her.

Og du finder hele kommissoriet for arbejdet med den nye cyber-sikkerhedsstrategi her.
Premium
Udviklings- og Forenklingsstyrelsen lancerer for første gang robot baseret på kunstig intelligens: Skal skære op mod 400 timers tastearbejde væk
En ny RPA-robot skal effektivisere sagsbehandlingen hos Motorstyrelsen med op mod 400 timer mindre tastearbejde årligt. Robotten er udviklet i Udviklings- og Forenklingsstyrelsens store kunstig intelligens- og RPA-afdeling, der nu vil sætte endnu mere turbo på kunstig intelligens i RPA-løsninger.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Få øjeblikkelig og brugbar sikkerhedsindsigt med SIEM i skyen
En stigende del af virksomhedens kritiske IT-infrastruktur og applikationer driftes som hybridløsninger eller leveres online som SaaS eller PaaS. Alligevel er mange sikkerhedsprodukter stadig on-premise-baserede, tunge at implementere, kræver løbende vedligehold, er svære at overskue og bliver slet ikke udnyttet effektivt – hvis de da overhovedet installeres. Men det er under hastig forandring. Gartner venter, at 80% af alle Security Information and Event Management-løsninger (SIEM) om højst fem år vil have kernefunktioner, der udelukkende leveres via skyen, og det er der gode grunde til. Cloudbaseret SIEM er mere agilt, lettere at implementere, trækker på både AI og flere datakilder, er enkle at skalere og giver et markant bedre og mere prioriteret overblik over aktuelle trusler. Læs meget mere i denne hvidbog.