Landsbyen Aberhosan i Wales. Foto © Derek Harper (cc-by-sa/2.0)

Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år

I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.

Elendige internetforbindelser er et irritationsmoment. Det kan de fleste nok skrive under på.

I Wales ligger landsbyen Aberhosan, og her var der i den grad noget at blive irriteret over, for i intet mindre end halvandet år var der massive problemer med byens bredbåndforbindelser leveret af selskabet Openreach.

Problemet begyndte hver morgen omkring klokken syv. Derefter oplevede indbyggerne i byen problemer med langsomme forbindelser og med overhovedet at komme på nettet. Det skriver BBC.

Teknikerne fra Openreach søgte at løse problemet ved at skifte en del kabler i byen, men lige meget hjalp det. Først da teknikerne tog en spadseretur i byen en morgen før klokken syv iført en spektrumanalysator, fandt de årsagen til halvandet års hovedbrud.

Præcis klokken syv registrerede måleapparatet et stor udbrud af elektrisk støj, der skabte så meget interferens, at det endte med at lægge alle byens bredbåndsforbindelser mere eller mindre ned.

Den store elektriske støj-eksplosion viste sig at komme fra et brugt tv, som en familie i byen havde taget i brug, og som altså blev tændt hver morgen.

Ifølge en tekniker fra Openreach blev familien meget flove over at være årsag til al balladen og lovede ikke at bruge tv’et igen. Og siden har Aberhosan ikke haft problemer med forbindelserne.

Det er jo i øvrigt velkendt, at elektriske apparater som eksempelvis mikrobølgeovne kan give problemer med især WiFi-forbindelser. Det kan du læse mere om her:

Dårlig WiFi i hjemmet? Her er otte enkle råd til at sikre bedre Wi-Fi-dækning derhjemme
Premium
Derfor er SAP ramt af kæmpe nedtur trods stor stigning i indtjeningen
ComputerViews: Mægtige SAP’s markedsværdi er på et øjeblik styrtdykket i den største enkeltstående nedtur for selskabet siden 1999. Selskabet er krise. Se her hvorfor.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.