Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Magtfulde app-selskaber indgår ny alliance: Vil presse Apple og Google til ændringer

Det app-oprør, der blev indledt af danske David Heinemeier Hansson, spreder sig. Nu har en række af de helt store app-virksomheder i App Store dannet end alliance, der kræver bedre forhold i Apple og Googles App Stores

Virksomhederne bag de populære apps Spotify, Tinder og Fortnite indgår nu en alliance, der har til formål at tvinge Apple, Google og andre app-platforme til at forbedrede forholdene for app-udviklerne.

Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Wall Street Journal.

Alliancen har fået navnet The Coalition for App Fairness.

Udover Spotify Technology, Match Group og Epic Games er også Basecamp, der har danske David Heinemeier Hansson som partner, medstifter af alliancen sammen med Proton Technologies og News Media Europe.

Ifølge alliancen tager de fleste app-platforme i dag for høje kommissioner, når brugere køber nye apps.

I Apples App Store tage Apple eksempelvis 30 procent i kommission, mens udviklerne selv beholder 70 procent.

Tegner brugeren et abonnement, falder kommissionen dog til 15 procent efter de første 12 måneder.

Alliancen mener, at de høje kommissioner hæmmer konkurrencen på platformene og giver apps udviklet af ejeren af platformene en unfair konkurrence-fordel.

Især Spotify, der er i direkte konkurrence med Apples musikstreaming-tjeneste Apple Music, har klaget over sidstnævnte problemstilling.

“Gatekeeper-platforme, der driver disse App Stores, nyder en kontrol over platformene, som de ikke må misbruge, og de må sikre, at der er et tilsyn med platformen, som sikrer, at der fri konkurrence, og at forbrugerne har frit valg,” lyder det fra en talsperson fra alliancen.

Oprøret blev startet af dansker

Flere af de virksomheder, der har grundlagt alliancen, har gennem de seneste måneder være hårde i kritikken af især Apple.

Epic Games, der står bag den populære-spil Fortnite har i august sagsøgt Apple, mens Spotify har klaget EU-kommissionen over Apple, mens David Heinemeier Hansson fra Basecamp var den, der for alvor kickstartede det hele.

Da Basecamp i juni fik afvist mail-programmet Hey i App Store rettede han på sociale medier en hård kritik af Apple, som han beskyldte for at bruge mafia-metoder.

Det kan du læse mere om her: Apple siger pludselig nej til kendt dansk programmørs mail-platform: "Det er tydeligt, at Apple føler sig berettiget til at stramme skruen uden frygt for regulative konsekvenser"

Apple og Basecamp endte til sidst med at finde en løsning på problemet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Høst hurtigt AI-fordele med skarp fokus på specifikke udfordringer – og uden behov for at kode
Markant reduceret svartid, styrket effektivitet og færre fejl. Det er blandt fordelene ved at lade AI sortere og prioritering beskeder fra en stor mængde brugere og kunder.