Artikel top billede

Magtfulde app-selskaber indgår ny alliance: Vil presse Apple og Google til ændringer

Det app-oprør, der blev indledt af danske David Heinemeier Hansson, spreder sig. Nu har en række af de helt store app-virksomheder i App Store dannet end alliance, der kræver bedre forhold i Apple og Googles App Stores

Virksomhederne bag de populære apps Spotify, Tinder og Fortnite indgår nu en alliance, der har til formål at tvinge Apple, Google og andre app-platforme til at forbedrede forholdene for app-udviklerne.

Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Wall Street Journal.

Alliancen har fået navnet The Coalition for App Fairness.

Udover Spotify Technology, Match Group og Epic Games er også Basecamp, der har danske David Heinemeier Hansson som partner, medstifter af alliancen sammen med Proton Technologies og News Media Europe.

Ifølge alliancen tager de fleste app-platforme i dag for høje kommissioner, når brugere køber nye apps.

I Apples App Store tage Apple eksempelvis 30 procent i kommission, mens udviklerne selv beholder 70 procent.

Tegner brugeren et abonnement, falder kommissionen dog til 15 procent efter de første 12 måneder.

Alliancen mener, at de høje kommissioner hæmmer konkurrencen på platformene og giver apps udviklet af ejeren af platformene en unfair konkurrence-fordel.

Især Spotify, der er i direkte konkurrence med Apples musikstreaming-tjeneste Apple Music, har klaget over sidstnævnte problemstilling.

“Gatekeeper-platforme, der driver disse App Stores, nyder en kontrol over platformene, som de ikke må misbruge, og de må sikre, at der er et tilsyn med platformen, som sikrer, at der fri konkurrence, og at forbrugerne har frit valg,” lyder det fra en talsperson fra alliancen.

Oprøret blev startet af dansker

Flere af de virksomheder, der har grundlagt alliancen, har gennem de seneste måneder være hårde i kritikken af især Apple.

Epic Games, der står bag den populære-spil Fortnite har i august sagsøgt Apple, mens Spotify har klaget EU-kommissionen over Apple, mens David Heinemeier Hansson fra Basecamp var den, der for alvor kickstartede det hele.

Da Basecamp i juni fik afvist mail-programmet Hey i App Store rettede han på sociale medier en hård kritik af Apple, som han beskyldte for at bruge mafia-metoder.

Det kan du læse mere om her: Apple siger pludselig nej til kendt dansk programmørs mail-platform: "Det er tydeligt, at Apple føler sig berettiget til at stramme skruen uden frygt for regulative konsekvenser"

Apple og Basecamp endte til sidst med at finde en løsning på problemet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere