Artikel top billede

Brætspil: Legendarisk monsterslagtertitel vender tilbage

HeroQuest var et af de første virkeligt gode adventureorienterede brætspil, men har været svært at opdrive, siden det sidste eksemplar blev trykt for 23 år siden. Men succesfuld crowdfundingkampagne bringer det nu tilbage i stærkt opdateret udgave.

I firserne var der kun få rigtig gode muligheder for at slagte orker og trolde, hvis man ser bort fra Sværd og Trolddom-bøger, pixelerede computerspil og naturligvis rollespillet Dungeons & Dragons – som før øvrigt netop nu oplever en genkomst, hvilket vi skrev om her.

Men i 1989 kom brætspillet HeroQuest fra Games Workshop på markedet – stærkt inspireret af D&D – og gjorde det meget nemmere at tage på eventyr.

Her samarbejder en barbar, en dværg, en elver og en troldmand om at kværne monstre til støv og mos, og spillet blev en stor succes.

Der kom talrige udvidelser, men i 1997 blev det sidste eksemplar trykt.

De stadig mere avancerede computerspil havde ædt sig ind på brætspillene, der stadig mest blev opfattet som en slags legetøj, man til nød kunne fordrive en regnvåd weekend med i sommerhuset.

Så de seneste 23 år har man været nødt til at opdrive brugte eksemplarer, hvis man ville prøve spillet.

Men tiderne skifter, og i dag er brætspil fænomenalt populære. Så forleden annoncerede legetøjsfabrikanten Hasbro, der af kringlede mellemveje har overtaget retten til HeroQuest, at man satte en crowdfundingkampagne for at se, om der var interesse for at genoplive titlen.

Det var der i dén grad. Målet var at rejse en million dollar senest 6. november, og det gik over al forventning; målet blev nået allerede det første døgn.

Man kan dog stadig – dog allersenest 6. november! – backe spillet her og sikre sig en særlig udgave med udvidelser i 2021, inden spillet kommer i åben handel.

Det oprindelige HeroQuest blev udgivet i samarbejde med Hasbros konkurrent, Games Workshop. Derfor vil den nye udgave ikke være helt identisk med forgængeren.

Men ud over flottere og mere tidssvarende bræt og figurer vil forskellene være så få og små, at man nok skal være særdeles dedikeret fan af originalen for at spotte dem.

Læs mere om den kommende udgave af det ikoniske hulekravlerspil og læg eventuelt selv billet ind på HeroQuest her.

Titel: HeroQuest. Udgiver: Hasbro.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere