Artikel top billede

Brætspil: Legendarisk monsterslagtertitel vender tilbage

HeroQuest var et af de første virkeligt gode adventureorienterede brætspil, men har været svært at opdrive, siden det sidste eksemplar blev trykt for 23 år siden. Men succesfuld crowdfundingkampagne bringer det nu tilbage i stærkt opdateret udgave.

I firserne var der kun få rigtig gode muligheder for at slagte orker og trolde, hvis man ser bort fra Sværd og Trolddom-bøger, pixelerede computerspil og naturligvis rollespillet Dungeons & Dragons – som før øvrigt netop nu oplever en genkomst, hvilket vi skrev om her.

Men i 1989 kom brætspillet HeroQuest fra Games Workshop på markedet – stærkt inspireret af D&D – og gjorde det meget nemmere at tage på eventyr.

Her samarbejder en barbar, en dværg, en elver og en troldmand om at kværne monstre til støv og mos, og spillet blev en stor succes.

Der kom talrige udvidelser, men i 1997 blev det sidste eksemplar trykt.

De stadig mere avancerede computerspil havde ædt sig ind på brætspillene, der stadig mest blev opfattet som en slags legetøj, man til nød kunne fordrive en regnvåd weekend med i sommerhuset.

Så de seneste 23 år har man været nødt til at opdrive brugte eksemplarer, hvis man ville prøve spillet.

Men tiderne skifter, og i dag er brætspil fænomenalt populære. Så forleden annoncerede legetøjsfabrikanten Hasbro, der af kringlede mellemveje har overtaget retten til HeroQuest, at man satte en crowdfundingkampagne for at se, om der var interesse for at genoplive titlen.

Det var der i dén grad. Målet var at rejse en million dollar senest 6. november, og det gik over al forventning; målet blev nået allerede det første døgn.

Man kan dog stadig – dog allersenest 6. november! – backe spillet her og sikre sig en særlig udgave med udvidelser i 2021, inden spillet kommer i åben handel.

Det oprindelige HeroQuest blev udgivet i samarbejde med Hasbros konkurrent, Games Workshop. Derfor vil den nye udgave ikke være helt identisk med forgængeren.

Men ud over flottere og mere tidssvarende bræt og figurer vil forskellene være så få og små, at man nok skal være særdeles dedikeret fan af originalen for at spotte dem.

Læs mere om den kommende udgave af det ikoniske hulekravlerspil og læg eventuelt selv billet ind på HeroQuest her.

Titel: HeroQuest. Udgiver: Hasbro.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere