Brætspil: Legendarisk monsterslagtertitel vender tilbage

HeroQuest var et af de første virkeligt gode adventureorienterede brætspil, men har været svært at opdrive, siden det sidste eksemplar blev trykt for 23 år siden. Men succesfuld crowdfundingkampagne bringer det nu tilbage i stærkt opdateret udgave.

I firserne var der kun få rigtig gode muligheder for at slagte orker og trolde, hvis man ser bort fra Sværd og Trolddom-bøger, pixelerede computerspil og naturligvis rollespillet Dungeons & Dragons – som før øvrigt netop nu oplever en genkomst, hvilket vi skrev om her.

Men i 1989 kom brætspillet HeroQuest fra Games Workshop på markedet – stærkt inspireret af D&D – og gjorde det meget nemmere at tage på eventyr.

Her samarbejder en barbar, en dværg, en elver og en troldmand om at kværne monstre til støv og mos, og spillet blev en stor succes.

Der kom talrige udvidelser, men i 1997 blev det sidste eksemplar trykt.

De stadig mere avancerede computerspil havde ædt sig ind på brætspillene, der stadig mest blev opfattet som en slags legetøj, man til nød kunne fordrive en regnvåd weekend med i sommerhuset.

Så de seneste 23 år har man været nødt til at opdrive brugte eksemplarer, hvis man ville prøve spillet.

Men tiderne skifter, og i dag er brætspil fænomenalt populære. Så forleden annoncerede legetøjsfabrikanten Hasbro, der af kringlede mellemveje har overtaget retten til HeroQuest, at man satte en crowdfundingkampagne for at se, om der var interesse for at genoplive titlen.

Det var der i dén grad. Målet var at rejse en million dollar senest 6. november, og det gik over al forventning; målet blev nået allerede det første døgn.

Man kan dog stadig – dog allersenest 6. november! – backe spillet her og sikre sig en særlig udgave med udvidelser i 2021, inden spillet kommer i åben handel.

Det oprindelige HeroQuest blev udgivet i samarbejde med Hasbros konkurrent, Games Workshop. Derfor vil den nye udgave ikke være helt identisk med forgængeren.

Men ud over flottere og mere tidssvarende bræt og figurer vil forskellene være så få og små, at man nok skal være særdeles dedikeret fan af originalen for at spotte dem.

Læs mere om den kommende udgave af det ikoniske hulekravlerspil og læg eventuelt selv billet ind på HeroQuest her.

Titel: HeroQuest. Udgiver: Hasbro.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Premium
IBM sætter flere navne på topledelsen for sit nye selskab 'NewCo'
Der er blevet sat navne på flere af de aboslutte topposter i IBM's nye driftsselskab, NewCo. Ind til videre fisker IBM inden for egne rækker.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.