Artikel top billede

Omsætningsrekord hos Elgiganten: Nu søsættes kæmpemæssigt it-sats

Elgiganten bryder med sidste års kedelige trend og igangsætter it-projekt for 400 millioner kroner.

Elektronikkæden med de norske rødder, Elgiganten, kan for sjette år i streg mønstre en ny rekord i omsætningen.

Det fremgår af selskabet seneste årsregnskab, hvor omsætningen runder de 6,3 milliarder kroner, godt 150 millioner kroner og 2,5 procent bedre end sidste år.

For selskabet betyder det, at der igen er gang i salget efter det i forrige år brød med en ti år lang vækststime ved kun at gå 0,9 procent frem i omsætningen.

Driftsresultater lyder på 165 millioner kroner, hvilket til trods for omsætningsrekorden er lavere end tidligere års overskud.

For at styrke den fremtidige omsætning vil kæden skabe en ny webshop fra bunden, som skal gøre det hurtigere og enklere at bestille og få leveret de hårde pakker.

I alt skal der investeres 400 millioner kroner i projektet, som skal blive selskabets største satsning i 30 år:

“Det er en kæmpe og omfattende operation, som vi er gået i gang med. Det er vel det største, der er sket hos os i de seneste 30 år,” siger administrerende direktør Peder Stedal til Børsen.

Læs også: Efter 10 år med markant vækst: Nu står omsætningen stille hos Elgiganten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere