Artikel top billede

Omsætningsrekord hos Elgiganten: Nu søsættes kæmpemæssigt it-sats

Elgiganten bryder med sidste års kedelige trend og igangsætter it-projekt for 400 millioner kroner.

Elektronikkæden med de norske rødder, Elgiganten, kan for sjette år i streg mønstre en ny rekord i omsætningen.

Det fremgår af selskabet seneste årsregnskab, hvor omsætningen runder de 6,3 milliarder kroner, godt 150 millioner kroner og 2,5 procent bedre end sidste år.

For selskabet betyder det, at der igen er gang i salget efter det i forrige år brød med en ti år lang vækststime ved kun at gå 0,9 procent frem i omsætningen.

Driftsresultater lyder på 165 millioner kroner, hvilket til trods for omsætningsrekorden er lavere end tidligere års overskud.

For at styrke den fremtidige omsætning vil kæden skabe en ny webshop fra bunden, som skal gøre det hurtigere og enklere at bestille og få leveret de hårde pakker.

I alt skal der investeres 400 millioner kroner i projektet, som skal blive selskabets største satsning i 30 år:

“Det er en kæmpe og omfattende operation, som vi er gået i gang med. Det er vel det største, der er sket hos os i de seneste 30 år,” siger administrerende direktør Peder Stedal til Børsen.

Læs også: Efter 10 år med markant vækst: Nu står omsætningen stille hos Elgiganten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere