Artikel top billede

Efter 10 år med markant vækst: Nu står omsætningen stille hos Elgiganten

Danmarks største elektronikkæde, Elgiganten, har gennem de seneste ti år oplevet høj vækst, men i 2018/2019 voksede toplinjen blot med 0,9 procent.

I det seneste regnskabsår blev der i Elgigantens butikker langet smartphones, fladskærme og bærbare computere over disken for 6,2 milliarder kroner.

Det betyder ifølge Børsen, at der nu er blevet sat en stopper for en periode på næsten 10 år med markant vækst i den danske afdeling af den norsk-ejede elektronikkæde.

I det seneste regnskabsår har Elgiganten således kun haft en omsætningsfremgang på 0,9 procent mod en vækst på mellem fire og syv procent i de seneste år. Elgigantens resultat før skat falder desuden fra 127 millioner til 114 millioner.

Peder Stedal, der er topchef i Elgiganten, oplyser til Børsen, at resultatet blandt andet skyldes en varm sommer samt at fem af selskabets varehuse har været delvist lukket på grund af renovering.

"Der er jo ingen tvivl om, at man lever på en knivsæg i elektronikbranchen, når man sælger de varer, som vi gør. Der er konkurrence alle steder fra, og så er det klart, at der er en stor forskel på, om vi sælger fjernsyn og computere eller bordventilatorer til 399 kroner," siger Peder Stedal til Børsen.

Læs også: Elgiganten har skiftet støvet intranet ud med Facebooks Workplace: "Nu er det okay at svare på direktørens besked med en GIF af Leonardo DiCaprio fra filmen Wolf of Wall Street"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere