Snart vil du kunne opbevare 20 terabyte på en almindelig harddisk: Seagate på vej med revolution

Inden året rinder ud, vil harddiskproducenten Seagate bryde grænsen for, hvor meget plads en enkel harddisk kan rumme.

Mens verden i stigende grad søger væk fra klassiske harddiske, udvikles teknologien fortsat.

Det vil harddiskproducenten Seagate bevise inden udgangen af året, hvor selskabet vil introducere sine første harddiske med såkaldt HAMR-teknologi (Heat assisted magnetic recording).

Med den særlige varmebaserede teknik vil producenten kunne fremstille diske med op til 20 terabyte i et enkel 3,5 tommers drev, skriver Techradar Pro.

Serien, som er døbt ’Exos 20+’, udkommer i første ombæring i kapaciteter på 18 og 20 terabyte.

Performance-mæssigt vil de spinde med 7200 rpm, levere læsehastigheder på 261 megabyte per sekund og forbruge 12 watt.

Seagate oplyser indtil videre ikke noget om, hvad der kan forventes af IOPS-målinger fra de nye diske.

Sideløbende med sine første HAMR-drev vil Seagate lancere ’Mach.2’ serien, som rummer to aktuatorer, der på papiret har potentialet til at fordoble læse og skriveoperationers hastighed.
Premium
Derfor er SAP ramt af kæmpe nedtur trods stor stigning i indtjeningen
ComputerViews: Mægtige SAP’s markedsværdi er på et øjeblik styrtdykket i den største enkeltstående nedtur for selskabet siden 1999. Selskabet er krise. Se her hvorfor.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk virksomheden med en effektiv omkostningsstrategi
Det har aldrig været mere påkrævet at kaste et kritisk blik på virksomhedens indkøbs- og omkostningsstruktur og undersøge, hvilke processer og aftaler, der kan optimeres. Det gælder både i almindelighed – en optimeret omkostningsstruktur kan trods alt aflæses direkte på bundlinjen. Men det er særligt kritisk for de mange virksomheder, der ser ind i et marked præget af stigende usikkerhed som følge af manglende transparens og af usikkerheden om, hvilke konsekvenser pludselige politiske indgreb kan få for afsætnings- og konkurrencesituationen. Der er eksempelvis store potentielle gevinster at hente ved at bygge velfungerende strukturer omkring indkøb og samarbejde med underleverandører. Blandt andet i form af realtidsbaseret indsigt i omkostningsstrukturen, herunder i potentialet for forbedringer, samt i form af en styrket forsyningskæde.