Alle hospitaler i Region Midtjylland ramt af massivt it-nedbrud: "Vi har i periode slet ikke adgang til it-systemer"

Samtlige sygehuse i Region Midtjylland er ramt af et massivt it-nedbrud, der har konsekvenser for alle sygehusene i Midtjylland.

Et omfattende it-nedbrud i Region Midtjylland har ramt alle fem hospitaler i regionen.

Hospitalerne er derfor gået i nødberedskab og er ved at finde ud af, hvad årsagen til nedbruddet er.

Det skriver flere medier herunder DR.

"Vi har i perioder ikke adgang til it-systemer. Det betyder, at undersøgelser og procedurer, som kræver it er vanskeliggjort. I akutte tilfælde har vi nødprocedurer. Andre har oplevet ventetid eller aflysning eller udsætelse af undersøgelser," lyder det fra regionens presseansvarlige Lars Elgård Pedersen til DR.

I en pressemeddelelse skriver regionen, at man endnu ikke kender til årsagen eller det fulde omfang af nedbruddet.

"Årsagen til problemerne er ikke fuldt ud kendt, men it-afdelingen arbejder på højtryk på at løse udfordringerne," lyder det i meddelelsen, der fortsætter:

"Problemerne har desværre medført, at hospitalerne onsdag er blevet nødt til at aflyse et stort antal operationer og behandlinger."
Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk brugeroplevelse, produktivitet og medarbejdertilfredshed
Brugervenlige og velfungerende IT-løsninger og -enheder er en af de vigtigste forudsætninger for medarbejdernes produktivitet – men også for at øge deres tilfredshed med arbejdspladsen. Det gælder uanset, om de arbejder fra kontoret eller fra hjemmet. Omvendt ses rigide, topstyrede processer og besværlige systemer som en af de største hindringer for at kunne yde sit optimale. Der er med kort sagt vægtige argumenter for at tage temperaturen på virksomhedens tilgang til brugervenlighed og undersøge, hvordan man kan gøre medarbejdernes hverdag lidt lettere. Det får du mere viden om i denne hvidbog, der også rummer en række konkrete og virkelighedsnære problemscenarier – samt konkrete bud på, hvordan man i hvert enkelt tilfælde kan afhjælpe dem.