Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: 20.000 Amazon-ansatte er smittet med Corona / Dansk tale-til-tekst teknologi på vej til det norske Storting / KMD henter international profil

Morgen-briefing: 20.000 Amazon-ansatte er smittet med Corona / Dansk tale-til-tekst teknologi på vej til det norske Storting

Godmorgen og velkommen til dagens morgen-briefing fra Computerworld.

Morgenens overblik er ved nyhedsbestyrer, Niels de Boissezon.

20.000 Amazon-ansatte er smittet med Corona

Den internationale nethandelsgigant Amazon indrømmer, at 19.816 af sine amerikanske medarbejdere har fået bekræftet eller formodet smitte med sygdommen Covid-19.

Det skriver finansmediet CNBC.

Tallet udgør 1,44 procent af virksomhedens samlede amerikanske stab.

De berørte medarbejdere findes i blandt andet selskabets varehuse og logistik men også i koncernens supermarkedskæde, Whole Food Market.

Opgørelsen tæller tilfælde fra 1. marts til 19. september.

Informationerne kommer efter flere måneders pres fra fagforeninger, politikere og lovgivere. Efter lang tids tavshed fra selskabet begyndte varehusmedarbejdere at kompilere en egen database over tilfælde i virksomheden, skriver mediet.

Bland tilfældene er mindst otte omkomne af sygdomme. Tallene er dog ikke opdateret i forbindelse med opgørelsen fra Amazon.

Til sammenligning er under en procent af supermarkedskæden Walmarts halvanden million ansatte, blevet smittet med sygdommen.

Dansk tale-til-tekst teknologi på vej til det norske Storting

Dansk tale-til-tekst teknologi er udvalgt til referatskrivning hos det norske Storting.

Selskabet Dictus ApS vinder udbuddet foran fire andre virksomheder ved at ”have leveret det bedste tilbud, både når det gælder pris og kvalitet,” lyder det i udbudsvurderingen.

Den norske tale-til-skrift model til Stortinget er udviklet på rekordtid hen over sommeren, skriver virksomheden.

Den består af en norsk akustisk model, norsk udtaleleksikon og en sprogmodel udviklet til netop Stortinget.

Virksomheden har siden 2019 leveret referatskrivning til Folketinget og regner med at få synergieffekter imellem Stortinget og Folketingstidende.

Begge anvender Dictus’ tale-til-tekst til effektivisering af skriveprocessen, men med forskellige arbejdsgange, der kan inspirere til fremtidige effektiviseringer.

Rolleskift i Nodes topledelse

It-konsulenthuset Nodes administrerende direktør, Andrea Rasmussen, får en ny rolle i forbindelse med fusionen amerikanske Fuzz og Japanske Monstar Lab.

Fremover bliver han Chief Growth Officer med opgave i sammen med gruppens COO at sikre global vækst og at udvikle en fælles virksomhedskultur på tværs af den nye virksomhed.

”Min vigtigste rolle i Nodes har altid været at vækste forretningen. Og det kan kun ske, hvis man skaber en attraktiv arbejdsplads, der er gennemsyret af motiverede, dedikerede og frem for alt glade kollegaer. Jeg skal tage det bedste fra alle vores kontorer og skabe en fælles kultur, hvor der stadig er plads til forskelle. Det er en udfordring, jeg ser frem til at påtage mig, fordi i sidste ende hænger vores kollegers trivsel direkte sammen med vores kunders succes,” fortæller Andreas Rasmussen i en meddelelse til Computerworld.