Artikel top billede

EU-ledere vil skabe fælles NemID for EU

På fredagens EU-topmøde forventes unionens regeringsledere at godkende en plan om en fælleseuropæiske it-infrastruktur, der betyder, at en dansk borger kan bruge den samme digitale løsning til at identificere sig over offentlig institution i Danmark og et forsikringsselskab i Italien. Dermed er EU på vej til at skabe en fælleseuropæisk NemID-løsning.

Både EU-Kommissionen og EU-landenes regeringschefer mener, at det skal være muligt for EU-borgere at bruge deres digitale identitet på tværs af unionen.

Og løsningen bliver sandsynligvis snart en realitet.

For på fredagens EU-topmøde forventes regeringslederne nemlig at godkende en plan for den fælleseuropæiske it-infrastruktur, der betyder, at en dansk borger kan bruge den samme digitale løsning til at identificere sig over offentlig institution i Danmark og et forsikringsselskab i Italien.

Det skriver Altinget.

Over for mediet lægger EU's danske konkurrencekommissær, Margrethe Vestager vægt på, at der bliver tale om en offentlig løsning, som dermed ikke baserer sig på private interesser.

"Vi synes, at det er rigtigt, at folk har mulighed for på en sikker måde at kunne identificere sig selv, og at de ikke bliver nødt til at bero på en privat leverandør, som jo så også har et forhold til folks data," siger Margrethe Vestager til Altinget.

Læs også: Spareplan har udløst voldsomme protester: Her er regeringens forklaring på planlagte it-besparelser