Artikel top billede

Russisk hacker idømt syv års fængsel for angreb på LinkedIn og Dropbox

En 32-årig russisk hacker skal nu afsone mere end syv år i et amerikansk fængsel efter, at han er blevet dømt for at stå bag et gigantisk hacker-angreb mod Dropbox og LinkedIn.

Den russiske hacker Yevgeniy Alexandrovich Nikulin er blevet idømt syv år og fire måneders fængsel for et angreb, som han i 2012 gennemførte mod LinkedIn, Dropbox og det sociale netværk Formspring.

Det oplyser det amerikanske justitsministerium.

Den 32-årige hacker tiltvang sig adgang til selskabernes servere, hvor han ifølge mediet HackRead installerede malware og hentede brugerdata og krypterede passwords på 68 millioner Dropbox-brugere og 117 millioner LinkedIn-brugere.

Ifølge de amerikanske myndigheder forsøgte han herefter i samarbejde med unavngivne russiske medgerningsmænd fra et internetforum for it-kriminelle at sælge de stjålne data

Derudover har han ifølge retsdokumenter også forsøgt at angribe Wordpress’ moderselskab Automattic, men intet tyder på, at han her lykkedes med at stjæle data.

Anholdt i Prag

Russerens angreb fandt sted mellem marts og juli 2012, og ifølge HackRead bliver det betragtet som et af de mest alvorlige hackerangreb i amerikansk historie.

Yevgeniy Alexandrovich Nikulin udførte sine angreb fra Moskva, men blev blev anholdt på et hotel i den tjekkiske hovedstad Prag den 5. oktober 2016 efter en koordineret aktion med deltagelse fra Interpol og FBI.

Han er nu blevet dømt ved en domstol i San Francisco og skal afsone sin straf i et amerikansk fængsel.

Læs også:
19-årig hacker levede overdådigt luksusliv: Her er den opsigtsvækkende spion-historie bag verdenshistoriens største hack