Russisk hacker idømt syv års fængsel for angreb på LinkedIn og Dropbox

En 32-årig russisk hacker skal nu afsone mere end syv år i et amerikansk fængsel efter, at han er blevet dømt for at stå bag et gigantisk hacker-angreb mod Dropbox og LinkedIn.

Den russiske hacker Yevgeniy Alexandrovich Nikulin er blevet idømt syv år og fire måneders fængsel for et angreb, som han i 2012 gennemførte mod LinkedIn, Dropbox og det sociale netværk Formspring.

Det oplyser det amerikanske justitsministerium.

Den 32-årige hacker tiltvang sig adgang til selskabernes servere, hvor han ifølge mediet HackRead installerede malware og hentede brugerdata og krypterede passwords på 68 millioner Dropbox-brugere og 117 millioner LinkedIn-brugere.

Ifølge de amerikanske myndigheder forsøgte han herefter i samarbejde med unavngivne russiske medgerningsmænd fra et internetforum for it-kriminelle at sælge de stjålne data

Derudover har han ifølge retsdokumenter også forsøgt at angribe Wordpress’ moderselskab Automattic, men intet tyder på, at han her lykkedes med at stjæle data.

Anholdt i Prag
Russerens angreb fandt sted mellem marts og juli 2012, og ifølge HackRead bliver det betragtet som et af de mest alvorlige hackerangreb i amerikansk historie.

Yevgeniy Alexandrovich Nikulin udførte sine angreb fra Moskva, men blev blev anholdt på et hotel i den tjekkiske hovedstad Prag den 5. oktober 2016 efter en koordineret aktion med deltagelse fra Interpol og FBI.

Han er nu blevet dømt ved en domstol i San Francisco og skal afsone sin straf i et amerikansk fængsel.

Læs også:
19-årig hacker levede overdådigt luksusliv: Her er den opsigtsvækkende spion-historie bag verdenshistoriens største hackComputerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.