Sådan ser stillingen ud i browser-krigen: Chrome taber terræn

Googles Chrome-browser taber pusten og mister markedsandele til Microsofts browsere.

Googles populære Chrome-browser synes at miste terræn til flere af alternativerne på markedet for internet-browsere.

Ifølge data fra analysevirksomheden Net Applications ryger Chromes globale markedsandel under den magiske grænse på 70 procent med en markedsandel på 69,9 procent i september 2020.

Tilbagegangen er på hele en procentpoint, hvilket er den største for Chrome-browseren siden oktober 2019, hvor selskabets browser gik hele 1,1 procentpoint retur.

Siden sidste års tilbagegang, har Chrome dog vendt udviklingen og toppede i juli 2020, hvor 71 procent af klodens internet-browsere havde Chrome-logoet oppe i hjørnet.

Microsoft vinder frem
Mens Chrome er på retræte, vinder alternativerne fra Microsoft frem. Således står Microsofts Edge og Internet Explorer for sammenlagt 12,7 procent af browsertrafikken, en fremgang på 0,4 procentpoint efter to måneder med markante op og nedture.

Af den andel tegner Edge sig for 8,8 procentpoint og IE for 3,9 procentpoint.

Mozillas Firefox-browser slutter september måned af ved at tage en marginalt større andel på 7,2 procent af markedet.

Apples Safari forbliver på 3,6 procent, mens Opera-browseren bevarer sin andel på en procent.

Særskilt dansk udvikling
Mens Apple er en lilleput på den globale browser-scene, ser billedet på det danske marked noget anderledes ud ifølge Statcounter.

Her tegner Apples Safari-browser for 28,6 procent af browserne, mens Chrome fortsat tager den største andel med 57,7 procent.

Den tredje meste anvendte browser er samtidig ikke Firefox længere i september, da Edge overhaler Mozilla browseren i popularitet denne måned med henholdsvis 3,9 og 4,2 procent markedsandel.

Læs også: Apple slipper ny internet-browser løs: Det er begyndelsen på enden for udskældt internet-standard


mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.