Krypto- og sikkerhedsmillionæren John McAfee ses her på selverklæret flugt fra den amerikanske sikkerhedsmyndighed CIA. (Foto: Twitter @offcialmcafee)

Krypto-evangelist og sikkerheds-guru John McAfee anholdt: Nu risikerer han at blive udleveret til USA

En af klodens mest kulørte og berygtede it-personligheder står overfor at blive udleveret til de amerikanske myndigheder for skatteunddragelse.

Berygtede John McAfee bag cybersikkerhedselskabet af samme navn, er blevet anholdt i Spanien og venter på at blive udleveret til USA, oplyser det amerikanske justitsministerie.

Det skriver it-mediet ZDNet.

Han er under anklage for skatteundragelse for millionvis af amerikanske dollars i perioden 2014 til 2018.

Igennem den har han ifølge myndigheden haft skattepligtig indkomst på blandt andet at markedsføre kryptovalutaer, foredrag samt salg af rettigheder til en dokumentar om it-personligheden selv.

”Han har siden omkring 1. januar 2018 og frem til 15. april 2019 bevidst forsøgt at unddrage sig skattekrav fra den amerikanske stat ved: (a) omfattende handel med kryptovaluta (b) omdirigere indtægter igennem kryptovaluta (c) køb af en yacht under falsk navn (d) indkøb af fast ejendom under falsk navn,” lyder det blandt andet i anklage skriftet.

Kulørt sikkerheds-kendis
Det er en af it-verdenens mest kulørte skikkelser, der venter på at blive udleveret.

Han blev i august 2020 anholdt i den spanske region Katalonien, for ikke at have påført sig et godkendt mundbind. I stedet benyttede han et par blondetrusser med g-streng som åndedrætsværn.

Derudover er han følge Cnet kandidat til det snart forstående amerikanske præsidentvalg med en såkaldt pro-kryptovalutapolitik.

I 2016 forsøgte John McAfee uden held at stille op for det tredjestørste politiske parti i USA - Det Libertarianske Parti.

Under bitcoin-boblen højeste tilbage i 2017 proklamerede han, som erklæret kryptovaluta-aktivist, at han vil æde sin egen ’manddom’ hvis kursen på en bitcoin ikke ramte 500.000 amerikanske dollar inden udgangen af 2020.

I dag lyder kursen på en bitcoin på 10.738 dollar, svarende til godt 67.800 kroner.

Kan udløse datafælder
John McAfee afslørede sidste år, at han kan tænkes at have et es i ærmet, hvis han tilbageholdes af de amerikanske myndigheder.

Ifølge hans kampagnechef har John McAfee tilbage i 2019 udtænkt en stribe datafælder, der kan blive udløst i tilfælde af, at han bliver forhindret i at dearmere dem.

"Hvis John (McAfee red.) misser den næste gang, han skal tjekke ind, vil en række begivenheder blive sat i bevægelse, som jeg ikke kan forhindre, når de først er begyndt. John har delt data med individer over verden. Jeg kender hverken deres identitet eller placering. De frigiver deres pakker, hvis John er forsvundet," skrev kampagnechefen dengang via McAfees Twitter-profil.

Læs også: Berygtede John McAfee sporløst forsvundet: Nu kan hans skjulte datafælder med hemmelige informationer blive udløstComputerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.