Artikel top billede

(Foto: Photo by Carlos Muza on Unsplash)

Den danske kryptobørs Coinify får hvidvask-påbud af Finanstilsynet

Danske Coinify, der står bag en handelsplatform for kryptovaluta, får to hvidvaskpåbud af Finanstilsynet.

Den danske kryptobørs Coinify indkasserer påbud efter, at Finanstilsynet har været på inspektion.

Det fremgår af en meddelelse fra tilsynet.

Finantilsynets besøg tilbage i april 2020 skete i forbindelse med en undersøgelse af hvidvaskområdet, og i den forbindelse faldt to påbud af til Coinify.

"Virksomheden får påbud om at revidere virksomhedens risikovurdering, således at den i tilstrækkelig grad identificerer og vurderer risikoen for, at virksomheden bliver brugt til hvidvask og finansiering af terrorisme," fremgår det.

Finanstilsynet vurderer, at selskabets iboende risiko for at blive udnyttet til hvidvask eller til finansiering af terrorisme er "normal til høj" i forholdet til gennemsnittet af finansielle virksomheder i Danmark.

Denne vurdering underbygger Finanstilsynet med, at virksomheden har en "simpel forretningsmodel" uden mulighed for, at Coinifys kunder kan have indeståender i selskabet, dertil er der tale om "distancekunder" samt tjenesteydelser, der er egnede til hvidvask og terrorfinansiering.

Derudover giver Finanstilsynet Coinify påbud om at sikre, at virksomhedens hvidvaskansvarlige godkender politkker, kontroller og forretningsgange, fremgår det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere