Artikel top billede

Den danske kryptobørs Coinify får hvidvask-påbud af Finanstilsynet

Danske Coinify, der står bag en handelsplatform for kryptovaluta, får to hvidvaskpåbud af Finanstilsynet.

Den danske kryptobørs Coinify indkasserer påbud efter, at Finanstilsynet har været på inspektion.

Det fremgår af en meddelelse fra tilsynet.

Finantilsynets besøg tilbage i april 2020 skete i forbindelse med en undersøgelse af hvidvaskområdet, og i den forbindelse faldt to påbud af til Coinify.

"Virksomheden får påbud om at revidere virksomhedens risikovurdering, således at den i tilstrækkelig grad identificerer og vurderer risikoen for, at virksomheden bliver brugt til hvidvask og finansiering af terrorisme," fremgår det.

Finanstilsynet vurderer, at selskabets iboende risiko for at blive udnyttet til hvidvask eller til finansiering af terrorisme er "normal til høj" i forholdet til gennemsnittet af finansielle virksomheder i Danmark.

Denne vurdering underbygger Finanstilsynet med, at virksomheden har en "simpel forretningsmodel" uden mulighed for, at Coinifys kunder kan have indeståender i selskabet, dertil er der tale om "distancekunder" samt tjenesteydelser, der er egnede til hvidvask og terrorfinansiering.

Derudover giver Finanstilsynet Coinify påbud om at sikre, at virksomhedens hvidvaskansvarlige godkender politkker, kontroller og forretningsgange, fremgår det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere