Bog: Sæt prisen rigtigt, tjen flere penge og bliv meget mere konkurrencedygtig

Mange virksomheder tager i alt for vidt omfang udgangspunkt i deres omkostninger, når de prisfastsætter. Det er en af de grundlæggende fejl, der gøres op med i Sæt prisen rigtigt - Den korteste vej til øget indtjening.

“Hvad koster det?” er et af de første spørgsmål, man bliver stillet, når man sælger en vare eller tjenesteydelse.

Det er både mere centralt – og langt sværere – at svare på, end man måske skulle tro.

Prisen er ikke blot med til at sætte tonen for det fremtidige samarbejde med en konkret kunde – eller måske endda afbryde det i sin spæde start, hvis man skyder alt for højt (eller alt for lavt!)

En gennemtænkt prisfastsætningsstrategi er samtidig afgørende for virksomhedens konkurrencedygtighed i almindelighed.

Det er blandt hovedpointerne i den netop udkomne bog Sæt prisen rigtigt - Den korteste vej til øget indtjening af Hermann Simon, Nicolai Broby Eckert og Søren Leth fra strategi- og marketingfirma Simon-Kucher & Partners, der har arbejdet med prisstrategier gennem mere end 30 år.

I bogen beskriver forfatterne, hvordan man finder en vares værdi og hvordan man prissætter på baggrund af denne viden – i stedet for at tage udgangspunkt i virksomhedens omkostninger.

De giver også bud på, hvorfor kunderne nogle gange bliver forargede over en pris, mens de andre gange dårligt nok bemærker den.

Ifølge forfatterne vil virksomheder, der forstår værdien af at prissætte optimalt, og som formår at udnytte prisers underliggende dynamik, være i stand til at forvandle denne viden til en slagkraftig konkurrencefordel og dermed opnå et markant højere overskud.

Men lad os overlade ordet til forfatterne selv, der i indledningen opsummerer således:

”For sælgeren består udfordringen i at identificere, hvordan kunden værdisætter en vare, og derefter at prissætte derefter. Kunden vender kun tilbage, hvis en handel opleves som retfærdig. Kundetilfredshed er den eneste vej til langsigtet lønsomhed. Den mindst loyale kunde er som regel også den mest prisfølsomme.”

Som selvstændig er det en konstatering, man kan nikke genkendende til, og alene derfor kan bogen måske være værd at give en chance.

Titel: Sæt prisen rigtigt - Den korteste vej til øget indtjening. Forfattere: Hermann Simon, Nicolai Broby Eckert og Søren Leth.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere


Bedre EDI til SAP

Mød førende danske virksomheder, der alle bruger SAP, og hør hvordan de har tacklet komplekse forretningsudfordringer med EDI. Lær af erfaringer fra Lemvigh-Müller og BESTSELLER, få INVIXO’s 5 skridt til bedre EDI, og hør om SAP’s seneste, massive satsning på deres integrationsplatform.

27. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.