Artikel top billede

Bog: Sæt prisen rigtigt, tjen flere penge og bliv meget mere konkurrencedygtig

Mange virksomheder tager i alt for vidt omfang udgangspunkt i deres omkostninger, når de prisfastsætter. Det er en af de grundlæggende fejl, der gøres op med i Sæt prisen rigtigt - Den korteste vej til øget indtjening.

“Hvad koster det?” er et af de første spørgsmål, man bliver stillet, når man sælger en vare eller tjenesteydelse.

Det er både mere centralt – og langt sværere – at svare på, end man måske skulle tro.

Prisen er ikke blot med til at sætte tonen for det fremtidige samarbejde med en konkret kunde – eller måske endda afbryde det i sin spæde start, hvis man skyder alt for højt (eller alt for lavt!)

En gennemtænkt prisfastsætningsstrategi er samtidig afgørende for virksomhedens konkurrencedygtighed i almindelighed.

Det er blandt hovedpointerne i den netop udkomne bog Sæt prisen rigtigt - Den korteste vej til øget indtjening af Hermann Simon, Nicolai Broby Eckert og Søren Leth fra strategi- og marketingfirma Simon-Kucher & Partners, der har arbejdet med prisstrategier gennem mere end 30 år.

I bogen beskriver forfatterne, hvordan man finder en vares værdi og hvordan man prissætter på baggrund af denne viden – i stedet for at tage udgangspunkt i virksomhedens omkostninger.

De giver også bud på, hvorfor kunderne nogle gange bliver forargede over en pris, mens de andre gange dårligt nok bemærker den.

Ifølge forfatterne vil virksomheder, der forstår værdien af at prissætte optimalt, og som formår at udnytte prisers underliggende dynamik, være i stand til at forvandle denne viden til en slagkraftig konkurrencefordel og dermed opnå et markant højere overskud.

Men lad os overlade ordet til forfatterne selv, der i indledningen opsummerer således:

”For sælgeren består udfordringen i at identificere, hvordan kunden værdisætter en vare, og derefter at prissætte derefter. Kunden vender kun tilbage, hvis en handel opleves som retfærdig. Kundetilfredshed er den eneste vej til langsigtet lønsomhed. Den mindst loyale kunde er som regel også den mest prisfølsomme.”

Som selvstændig er det en konstatering, man kan nikke genkendende til, og alene derfor kan bogen måske være værd at give en chance.

Titel: Sæt prisen rigtigt - Den korteste vej til øget indtjening. Forfattere: Hermann Simon, Nicolai Broby Eckert og Søren Leth.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere