Dating.dk dømt i retten: Skal betale bøde på 100.000 kroner for vildledning om priser og vilkår

Dating.dk må indkassere en bøde på 100.000 kroner for vildledende tilbud i marts og april 2016. Forbrugerombudsmanden glæder sig. Dating.dk har anket.

Den danske datingportal Dating.dk er blevet idømt en bøde på 100.000 kroner for at vildlede forbrugere om prisen og bindingsperioden for et abonnement.

Dommen, der er afsagt af Retten i Viborg, kommer efter en politianmeldelse til Forbrugerombudsmanden i 2018.

Det oplyser Forbrugerombudsmanden i en meddelelse til Computerworld.

Ifølge dommen har Dating.dk overtrådt markedsføringslovens forbud mod vildledning.

Det skete, da Dating.dk i en periode i marts og april 2016 havde markedsført et tilbud om en såkaldt "+PlusProfil" til kun én krone.

Forbrugerne blev dog ikke oplyst tydeligt om, at de blev tilmeldt et abonnement med en samlet bindingsperiode på tre måneder og en mindstepris på 299 kroner ved at benytte tilbuddet på en krone, lyder det fra Forbrugerombudsmanden.

"Byrettens dom er desværre endnu et eksempel på en virksomhed, der fristede med et godt tilbud uden samtidig at oplyse, at tilbuddet var betinget af et abonnement," meddeler Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen, der fortsætter:

"Det er vigtigt, at forbrugerne bliver mere opmærksomme på, at de ikke er bundet af abonnementsaftaler, de ikke er blevet oplyst tydeligt om. Så vil det ikke kunne betale sig for virksomheder at skjule oplysningerne i første omgang."

Dommen er blevet anket.

Læs også: Dansk webshop politianmeldes for vildledende markedsføring: Fire hjemmesider er nu lukket for handel
Premium
Mere end 70.000 danskere ramt af kæmpehack af TDC-virksomhed
Mere end 70.000 danskere blev ramt, da hackere i begyndelsen af august ramte det TDC-ejede Dansk Kabel TV. På blot 27 minutter fik hackerne suget 73.000 adresser og 35.000 telefonnumre ud af systemet. Hackerne har krævet løsepenge for ikke at sælge databasen med adresserne. Her er det fulde forløb af hacket.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.