Artikel top billede

Dating.dk dømt i retten: Skal betale bøde på 100.000 kroner for vildledning om priser og vilkår

Dating.dk må indkassere en bøde på 100.000 kroner for vildledende tilbud i marts og april 2016. Forbrugerombudsmanden glæder sig. Dating.dk har anket.

Den danske datingportal Dating.dk er blevet idømt en bøde på 100.000 kroner for at vildlede forbrugere om prisen og bindingsperioden for et abonnement.

Dommen, der er afsagt af Retten i Viborg, kommer efter en politianmeldelse til Forbrugerombudsmanden i 2018.

Det oplyser Forbrugerombudsmanden i en meddelelse til Computerworld.

Ifølge dommen har Dating.dk overtrådt markedsføringslovens forbud mod vildledning.

Det skete, da Dating.dk i en periode i marts og april 2016 havde markedsført et tilbud om en såkaldt "+PlusProfil" til kun én krone.

Forbrugerne blev dog ikke oplyst tydeligt om, at de blev tilmeldt et abonnement med en samlet bindingsperiode på tre måneder og en mindstepris på 299 kroner ved at benytte tilbuddet på en krone, lyder det fra Forbrugerombudsmanden.

"Byrettens dom er desværre endnu et eksempel på en virksomhed, der fristede med et godt tilbud uden samtidig at oplyse, at tilbuddet var betinget af et abonnement," meddeler Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen, der fortsætter:

"Det er vigtigt, at forbrugerne bliver mere opmærksomme på, at de ikke er bundet af abonnementsaftaler, de ikke er blevet oplyst tydeligt om. Så vil det ikke kunne betale sig for virksomheder at skjule oplysningerne i første omgang."

Dommen er blevet anket.

Læs også: Dansk webshop politianmeldes for vildledende markedsføring: Fire hjemmesider er nu lukket for handel