Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Bog: Spillenes godfather og Civilization-skaberen Sid Meyer fortæller sin historie

I Sid Meier’s Memoir!: A Life in Computer Games fortæller en af computerspilindustriens mest markante skikkelser om en tilværelse brugt på leg, udvikling og spil. Han kommer også ind på, hvordan spil kan gøre os klogere på verden, også når det alt sammen er et nummer for træls.

Under pandemien er fysiske møder, sociale aftaler og et uendeligt antal klippe-klistre-og-bage-kringle-arrangementer i børnenes skoler og institutioner helt aflyst.

Mange skal ikke engang bruge tid på at pendle længere, men arbejder hjemmefra. Ligeledes er planerne for fritid, aftener, ferie og weekender ofte lige så tomme som tilskuerpladserne til en superligakamp.

Til gengæld har computerspil fået ekstra vind i sejlene, så bogen Sid Meier’s Memoir!: A Life in Computer Games, der udkom i september, rammer på det helt rigtige tidspunkt.

Sid Meyer har haft en hånd med i en del titler, blandt andet Railroad Tycoon og Pirates!

Men han kendes især for det geniale, turbaserede Civilization, der gennem knap 30 år og en række versioner har solgt langt over 50 millioner eksemplarer og er blevet spillet milliarder af timer kloden over

Civilization har, mere end noget andet, gjort Meier til sværvægtsmester i en industri, han selv har været med til at skabe.

I sin selvbiografi, der udkom i september, fortæller han med humoristisk overskud om et liv fyldt med udvikling, leg og kreativ frihed.

Hvad gør et spil sjovt? Er det timerne brugt på at udforske detaljerede landskaber eller skabe meningsfulde relationer i en verden uhindret af tid?

Eller handler det bare om at få en pause fra virkelighedens barske realiteter? Det er alt sammen spørgsmål, Sid Meier tackler i bogen.

Sid Meier går også mere anekdotisk til værks, og hans filosofi om beslutninger er centralt for bogens virke. Som forfatteren selv siger:

“A great way to find fun and escape is to play games. In fact, there are games about politics, firefighters, and even pandemics. Play the game and you may gain a better understanding of the situation. Stress often comes from fear of the unknown or incomplete knowledge. When life gives you lemons, play the lemonade stand game!”

Titel: Sid Meier’s Memoir!: A Life in Computer Games. Forfatter: Sid Meier




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere