Artikel top billede

Bog: Spillenes godfather og Civilization-skaberen Sid Meyer fortæller sin historie

I Sid Meier’s Memoir!: A Life in Computer Games fortæller en af computerspilindustriens mest markante skikkelser om en tilværelse brugt på leg, udvikling og spil. Han kommer også ind på, hvordan spil kan gøre os klogere på verden, også når det alt sammen er et nummer for træls.

Under pandemien er fysiske møder, sociale aftaler og et uendeligt antal klippe-klistre-og-bage-kringle-arrangementer i børnenes skoler og institutioner helt aflyst.

Mange skal ikke engang bruge tid på at pendle længere, men arbejder hjemmefra. Ligeledes er planerne for fritid, aftener, ferie og weekender ofte lige så tomme som tilskuerpladserne til en superligakamp.

Til gengæld har computerspil fået ekstra vind i sejlene, så bogen Sid Meier’s Memoir!: A Life in Computer Games, der udkom i september, rammer på det helt rigtige tidspunkt.

Sid Meyer har haft en hånd med i en del titler, blandt andet Railroad Tycoon og Pirates!

Men han kendes især for det geniale, turbaserede Civilization, der gennem knap 30 år og en række versioner har solgt langt over 50 millioner eksemplarer og er blevet spillet milliarder af timer kloden over

Civilization har, mere end noget andet, gjort Meier til sværvægtsmester i en industri, han selv har været med til at skabe.

I sin selvbiografi, der udkom i september, fortæller han med humoristisk overskud om et liv fyldt med udvikling, leg og kreativ frihed.

Hvad gør et spil sjovt? Er det timerne brugt på at udforske detaljerede landskaber eller skabe meningsfulde relationer i en verden uhindret af tid?

Eller handler det bare om at få en pause fra virkelighedens barske realiteter? Det er alt sammen spørgsmål, Sid Meier tackler i bogen.

Sid Meier går også mere anekdotisk til værks, og hans filosofi om beslutninger er centralt for bogens virke. Som forfatteren selv siger:

“A great way to find fun and escape is to play games. In fact, there are games about politics, firefighters, and even pandemics. Play the game and you may gain a better understanding of the situation. Stress often comes from fear of the unknown or incomplete knowledge. When life gives you lemons, play the lemonade stand game!”

Titel: Sid Meier’s Memoir!: A Life in Computer Games. Forfatter: Sid Meier
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere