Artikel top billede

Bog: Spillenes godfather og Civilization-skaberen Sid Meyer fortæller sin historie

I Sid Meier’s Memoir!: A Life in Computer Games fortæller en af computerspilindustriens mest markante skikkelser om en tilværelse brugt på leg, udvikling og spil. Han kommer også ind på, hvordan spil kan gøre os klogere på verden, også når det alt sammen er et nummer for træls.

Under pandemien er fysiske møder, sociale aftaler og et uendeligt antal klippe-klistre-og-bage-kringle-arrangementer i børnenes skoler og institutioner helt aflyst.

Mange skal ikke engang bruge tid på at pendle længere, men arbejder hjemmefra. Ligeledes er planerne for fritid, aftener, ferie og weekender ofte lige så tomme som tilskuerpladserne til en superligakamp.

Til gengæld har computerspil fået ekstra vind i sejlene, så bogen Sid Meier’s Memoir!: A Life in Computer Games, der udkom i september, rammer på det helt rigtige tidspunkt.

Sid Meyer har haft en hånd med i en del titler, blandt andet Railroad Tycoon og Pirates!

Men han kendes især for det geniale, turbaserede Civilization, der gennem knap 30 år og en række versioner har solgt langt over 50 millioner eksemplarer og er blevet spillet milliarder af timer kloden over

Civilization har, mere end noget andet, gjort Meier til sværvægtsmester i en industri, han selv har været med til at skabe.

I sin selvbiografi, der udkom i september, fortæller han med humoristisk overskud om et liv fyldt med udvikling, leg og kreativ frihed.

Hvad gør et spil sjovt? Er det timerne brugt på at udforske detaljerede landskaber eller skabe meningsfulde relationer i en verden uhindret af tid?

Eller handler det bare om at få en pause fra virkelighedens barske realiteter? Det er alt sammen spørgsmål, Sid Meier tackler i bogen.

Sid Meier går også mere anekdotisk til værks, og hans filosofi om beslutninger er centralt for bogens virke. Som forfatteren selv siger:

“A great way to find fun and escape is to play games. In fact, there are games about politics, firefighters, and even pandemics. Play the game and you may gain a better understanding of the situation. Stress often comes from fear of the unknown or incomplete knowledge. When life gives you lemons, play the lemonade stand game!”

Titel: Sid Meier’s Memoir!: A Life in Computer Games. Forfatter: Sid Meier
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere