Bog: Spillenes godfather og Civilization-skaberen Sid Meyer fortæller sin historie

I Sid Meier’s Memoir!: A Life in Computer Games fortæller en af computerspilindustriens mest markante skikkelser om en tilværelse brugt på leg, udvikling og spil. Han kommer også ind på, hvordan spil kan gøre os klogere på verden, også når det alt sammen er et nummer for træls.

Under pandemien er fysiske møder, sociale aftaler og et uendeligt antal klippe-klistre-og-bage-kringle-arrangementer i børnenes skoler og institutioner helt aflyst.

Mange skal ikke engang bruge tid på at pendle længere, men arbejder hjemmefra. Ligeledes er planerne for fritid, aftener, ferie og weekender ofte lige så tomme som tilskuerpladserne til en superligakamp.

Til gengæld har computerspil fået ekstra vind i sejlene, så bogen Sid Meier’s Memoir!: A Life in Computer Games, der udkom i september, rammer på det helt rigtige tidspunkt.

Sid Meyer har haft en hånd med i en del titler, blandt andet Railroad Tycoon og Pirates!

Men han kendes især for det geniale, turbaserede Civilization, der gennem knap 30 år og en række versioner har solgt langt over 50 millioner eksemplarer og er blevet spillet milliarder af timer kloden over

Civilization har, mere end noget andet, gjort Meier til sværvægtsmester i en industri, han selv har været med til at skabe.

I sin selvbiografi, der udkom i september, fortæller han med humoristisk overskud om et liv fyldt med udvikling, leg og kreativ frihed.

Hvad gør et spil sjovt? Er det timerne brugt på at udforske detaljerede landskaber eller skabe meningsfulde relationer i en verden uhindret af tid?

Eller handler det bare om at få en pause fra virkelighedens barske realiteter? Det er alt sammen spørgsmål, Sid Meier tackler i bogen.

Sid Meier går også mere anekdotisk til værks, og hans filosofi om beslutninger er centralt for bogens virke. Som forfatteren selv siger:

“A great way to find fun and escape is to play games. In fact, there are games about politics, firefighters, and even pandemics. Play the game and you may gain a better understanding of the situation. Stress often comes from fear of the unknown or incomplete knowledge. When life gives you lemons, play the lemonade stand game!”

Titel: Sid Meier’s Memoir!: A Life in Computer Games. Forfatter: Sid Meier
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.