Artikel top billede

Den gigantiske børsnotering af Ant Group er aflyst: Kinesiske myndigheder trækker håndbremsen

Fintech-selskabet Ant Group var på vej med verdens største børsnotering, men det har de kinesiske myndigheder nu sat en stopper for.

Det Jack Ma-ledede selskab Ant Group var på vej til at slå alle eksisterende rekorder med selskabets fortstående børsnotering torsdag 5. november.

Men de kinesiske myndigheder har umiddelbart sat en stopper for den storstilede børsnotering.

Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Børsnotering skulle værdiansætte selskabet til svimlende 315 milliarder dollar, hvilket blandt andet overstiger værdien af amerikanske Mastercard.

Men mandag denne uge blev Alibaba-stifteren Jack Ma og Ant Groups ledelse indkaldt til et møde med den kinesiske centralbank og finanstilsyn.

Herefter stod det klart, at børsnoteringen, der skulle finde sted i Shanghai samt Hong Kong, foreløbigt er suspenderet.

Ant Group er Alibabas finansielle ben, der blandt andet står bag betalingstjenesten Alipay.

Mediet skriver, at aflysningen drejer sig om regulatoriske ændringer i banksektoren, der gør, at selskabets børsprospekt ikke overhoveder betingelserne for en børsnotering længere.

"Det peger klart på, at der er stramninger i reguleringen på vej, som vil ramme Ant Groups indtjening negativt. For at undgå en udstedelse til en meget høj prisfastsættelse, som der var udsigt til, og efterfølgende stort kurstab, når de nye regler annonceres, giver det mening at beskytte investorerne ved at udskyde IPO’en og ændre prospektet til investorerne," skriver Allan Von Mehren, chefanalytiker i Danske Bank, til Finans.

Forud for børsnoteringen af Ant Group, har der været stor interesse blandt investorerne. Aktien har været overtegnet 284 gange alene fra de finansielle investorer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere