Artikel top billede

Den gigantiske børsnotering af Ant Group er aflyst: Kinesiske myndigheder trækker håndbremsen

Fintech-selskabet Ant Group var på vej med verdens største børsnotering, men det har de kinesiske myndigheder nu sat en stopper for.

Det Jack Ma-ledede selskab Ant Group var på vej til at slå alle eksisterende rekorder med selskabets fortstående børsnotering torsdag 5. november.

Men de kinesiske myndigheder har umiddelbart sat en stopper for den storstilede børsnotering.

Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Børsnotering skulle værdiansætte selskabet til svimlende 315 milliarder dollar, hvilket blandt andet overstiger værdien af amerikanske Mastercard.

Men mandag denne uge blev Alibaba-stifteren Jack Ma og Ant Groups ledelse indkaldt til et møde med den kinesiske centralbank og finanstilsyn.

Herefter stod det klart, at børsnoteringen, der skulle finde sted i Shanghai samt Hong Kong, foreløbigt er suspenderet.

Ant Group er Alibabas finansielle ben, der blandt andet står bag betalingstjenesten Alipay.

Mediet skriver, at aflysningen drejer sig om regulatoriske ændringer i banksektoren, der gør, at selskabets børsprospekt ikke overhoveder betingelserne for en børsnotering længere.

"Det peger klart på, at der er stramninger i reguleringen på vej, som vil ramme Ant Groups indtjening negativt. For at undgå en udstedelse til en meget høj prisfastsættelse, som der var udsigt til, og efterfølgende stort kurstab, når de nye regler annonceres, giver det mening at beskytte investorerne ved at udskyde IPO’en og ændre prospektet til investorerne," skriver Allan Von Mehren, chefanalytiker i Danske Bank, til Finans.

Forud for børsnoteringen af Ant Group, har der været stor interesse blandt investorerne. Aktien har været overtegnet 284 gange alene fra de finansielle investorer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.