Artikel top billede

Svensk forsikrings-gigant har delt persondata på en million kunder med Facebook, Google og Microsoft

Et af Sveriges største forsikringsselskaber, Folksam, har videregivet persondata på omkring en million kunder til amerikanske tech-giganter som Facebook, Google og Microsoft.

Den svenske forsikringskæmpe Folksam har delt kundernes persondata med amerikanske tech-giganter som Google, Facebook og Microsoft.

Det var under en intern kontrol i forsikringsselskabet, at fejlen blev opdaget. Datadelingen blev stoppet omgående.

Det skriver det svenske it-medie Computersweden.

Folksam har efterfølgende bedt tech-giganterne om at slette de delte persondata, hvoraf nogle er af følsom karakter.

Det er eksempelvis personfølsomme data som CPR-numre, men også information om tegning af graviditetsforsikringer og fagforeningsforsikringer.

"Dette bør ikke ske, og vi arbejder nu hårdt på at sikre, at det aldrig sker igen. Vi kortlægger hvilke personlige data, vi deler med vores partnere, og hvordan vi deler dem. Vi arbejder parallelt for at sikre, at vi har rutiner og opdaterede aftaler på plads," lyder det fra Jens Wikström, leder af marketing og salg hos Folksam, til mediet.

Datadelingen, der også er sket til Linkedin og Adobe, er fundet sted siden 2005, fremgår det.

Størstedelen af datadelingen skulle dog være fundet sted fra 2015 og frem til i dag - hovedsageligt til Facebook og Google.

Oplysningerne og kunderne er blevet brugt i analyseværktøjer og scripts. Her har formålet været at give kunderne tilpassede tilbud, men her medfulgte de følsomme data ved en fejl.

Folksam har kontaktet tech-giganterne, der melder tilbage, at de følsomme data ikke er blevet benyttet, fremgår det.

Selskabet har indberettet hændelsen til de svenske datamyndigheder, Datainspektionen, i henhold til GDPR-lovgivningen.Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.