Elon Musk: Tesla var en måned fra konkurs under udviklingen af model 3

Elbils-producenten Tesla var på konkursens rand, da selskabets Model 3 skulle sættes i masseproduktion. Det skriver stifter og direktør Elon Musk på Twitter.

Den fremadstormende elbilsproducent Tesla var omkring en måned fra at gå konkurs under udviklingen af selskabets Model 3.

Det afslører selskabets stifter og topchef Elon Musk på Twitter.

De økonomiske vanskeligheder viste sig, da Tesla arbejdede på at sætte den elektriske sedan, Model 3, i masseproduktion.

Det skriver CNBC.

En af Elon Musks følgere stillede ham spørgsmålet på Twitter: "Hvor tæt var Tesla på konkurs, da Model 3 skulle sættes i masseproduktion?"

Hertil svarede Elon Musk: "Det tætteste vi kom var omkring en måned. At sætte Model 3 i produktion var ekstremt stressende og smertefuldt i lang tid - fra midten af 2017 til midten af 2019. Et produktions- og logistik-helvede."

Elon Musik har flere gange været ude at fortælle om det "produktions- og logistik-helvede", der er ved at sætte en ny elbil i masseproduktion.

Men tidligere har hverken Tesla og stifteren åbnet op for, hvor tæt selskabet har været på en mulig konkurs, skriver mediet.

I begyndelsen af 2019, da Tesla producerede under 63.000 Model 3 i kvartalet, rejste Elon Musk milliarder af dollar ved blandt andet at promovere selskabet ambitioner for selvkørende biler.

På det tidspunkt fortalte selskabets ledelse i forbindelse med kvartalsregnskabet, at Tesla var i stand til at finansiere dets forretningsbehov med det eksisterende cash flow.

I stedet lød argumentet, at Tesla rejste kapital i tilfælde af en recession eller svag global efterspørgsel på biler.Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Bill Gates har en løsning: Sådan undgår vi klimakatastrofen
Klumme: Bill Gates vil gerne redde verden. Intet mindre. Og som alle store it-folk regner han baglæns. Politikerne er mest optaget af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad de kan skabe flertal for. Men Bill Gates har set på klimakatastrofen, og hans budskab er klart.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.