Artikel top billede

Elon Musk: Tesla var en måned fra konkurs under udviklingen af model 3

Elbils-producenten Tesla var på konkursens rand, da selskabets Model 3 skulle sættes i masseproduktion. Det skriver stifter og direktør Elon Musk på Twitter.

Den fremadstormende elbilsproducent Tesla var omkring en måned fra at gå konkurs under udviklingen af selskabets Model 3.

Det afslører selskabets stifter og topchef Elon Musk på Twitter.

De økonomiske vanskeligheder viste sig, da Tesla arbejdede på at sætte den elektriske sedan, Model 3, i masseproduktion.

Det skriver CNBC.

En af Elon Musks følgere stillede ham spørgsmålet på Twitter: "Hvor tæt var Tesla på konkurs, da Model 3 skulle sættes i masseproduktion?"

Hertil svarede Elon Musk: "Det tætteste vi kom var omkring en måned. At sætte Model 3 i produktion var ekstremt stressende og smertefuldt i lang tid - fra midten af 2017 til midten af 2019. Et produktions- og logistik-helvede."

Elon Musik har flere gange været ude at fortælle om det "produktions- og logistik-helvede", der er ved at sætte en ny elbil i masseproduktion.

Men tidligere har hverken Tesla og stifteren åbnet op for, hvor tæt selskabet har været på en mulig konkurs, skriver mediet.

I begyndelsen af 2019, da Tesla producerede under 63.000 Model 3 i kvartalet, rejste Elon Musk milliarder af dollar ved blandt andet at promovere selskabet ambitioner for selvkørende biler.

På det tidspunkt fortalte selskabets ledelse i forbindelse med kvartalsregnskabet, at Tesla var i stand til at finansiere dets forretningsbehov med det eksisterende cash flow.

I stedet lød argumentet, at Tesla rejste kapital i tilfælde af en recession eller svag global efterspørgsel på biler.