Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Apple risikerer at mangle strøm-chips til iPhone 12

Ifølge kilder kæmper Apple med mangel på strømstyrings-chips til iPhones og andre enheder i et kvartal, der typisk skulle være et af Apples mest travle.

Apple kæmper med mangel på strømstyrings-chips i et kvartal, der ellers med lanceringen af den nye iPhone 12 var udset til at blive en af de mest travle.

Det skriver Bloomberg.

Stigende efterspørgsel efter silicium på tværs af en række produkter samt ændringer i forsyningskæden som følge af Covid-19 er ifølge kilderne de vigtigste årsager til manglen.

Kilde fortæller til Bloomberg, at det er uvist om mangel på de vigtige chips vil betyde en nedgang i udbuddet af iPhone 12 eller andre Apple-produkter.

Læs også: Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro

Strømstyrings-chips bruges til at styre opladningen af telefonen og til løbende at administrere enhedens strømforbrug.

Den centrale chip-producent hos Apple, Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., oplyste for et par måneder siden, at 5G-smartphones kræver op til 40 procent mere chip-indhold sammenlignet 4G.

Samtidig har kunder, producenter og distributører købt op af frygt for at løbe tør, lyder det.

Ind til videre forventer Apple ifølge dets hjemmeside, at iPhone 12 Pro-modeller vil lande hos amerikanske kunder i slutningen af november eller begyndelsen af december.

Læs også: Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere