Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Folkeskole-elevs data ligger spredt ud på servere i 15 lande

En dansk folkeskole-elevs data er blevet spredt ud til i alt 15 lande, ligesom der angiveligt gennemføres massiv samkørsel af data.

En dansk folkeskole-elevs data ligger på servere i hele 15 lande. skriver bladet Folkeskolen.

Bladet fortæller om it-manden Christian Wadskov fra Brøndby, som har fået aktindsigt i Brøndby Kommunes behandling af data på hans datter, som i sommer gik ud af folkeskolen.

Aktindsigten viser, at de data, som kommunen har indsamlet på datteren, dækker over data om helbred, religion og lignende af både følsom og ikke-følsom karakter.

De ligger nu på servere i 15 lande fra ‘Japan i øst til Argentina i vest,’ som det hedder.

De øvrige lande er USA, Polen, Ungarn, Tyskland, Rumænien, Tjekket, Slovakiet, Irland, Storbritannien, Frankrig, Holland, Danmark og Sverige.

Bladet kalder skolerne for en ‘datasuperspredere.’

“At dataene ligger i 15 lande, skyldes sandsynligvis, at firmaer har udviklere og servere i de lande. Er der indgået en databehandleraftale, er det fuldt lovligt. Det mest imponerende er egentlig mængden af lande. De kan altså ske fejl, så data pludselig er offentligt tilgængelige. Det er set før. Jo flere steder data er spredt, jo større er risikoen for det naturligvis,” siger en bekymret Christian Wadskov til bladet.

Du kan læse hele artiklen, der følger datasporet, i bladet Folkeskolen her.