Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Facebook lukker gruppe med over 364.000 medlemmer under præsidentvalg / Matas vækster sin online-butik med over 100 procent / Telia kortlægger sit klimaaftryk: Så meget CO2 udleder selskabet

Facebook lukker gruppe med over 364.000 medlemmer under præsidentvalg. Matas vækster sin online-butik med over 100 procent. Onlinebutik forventer tocfiret millionoverskud for første gange i seks år. Alibaba skuffer. Telia kortlægger sit klimaaftryk: Så meget CO2 udleder selskabet. KMD lægger scene til DR-serie.

Godmorgen og velkommen til fredagens og dermed ugens sidste morgen-briefing fra Computerworld.

Bag taster sidder Alexander Haslund, som her serverer dagens første it-nyheder, hvor vi begynder med det amerikanske valg.

Facebook lukker gruppe med over 364.000 medlemmer under præsidentvalg

Præsidentvalget har været udsat for heftig kritik og beskyldninger om valgsnyd, hvor præsident Donald Trump flere gange har angrebet Demokraternes sejre.

Det har tændt flere lunter blandt andet på Facebook, hvor det sociale medie nu har trukket i håndbremsen over for en gruppe med over 364.000 medlemmer, der torsdag blev lukket ned.

Det skriver Cnet.

Den offentlige gruppe 'Stop The Steal' anklagede det demokratiske parti for at forsøge at stjæle præsidentposten, og ifølge Facebook blev der spredt misinformation om valgresultatet og opfordret til vold fra nogle af medlemmerne.

"I tråd med de ekstraordinære foranstaltninger, vi tager i denne periode med øget spænding, har vi fjernet gruppen 'Stop the Steal', som skabte begivenheder i den virkelige verden," lyder det fra en talsmand for Facebook.

Matas vækster sin online-butik med over 100 procent

Fra det amerikanske valg vender vi os mod det danske marked, hvor der er fart på hos flere webbutikker.

Matas har i det seneste kvartal haft en online vækst på 115 procent, viser selskabets halvårsregnskab.

Matas intensiverer samtidig sit digitale fokus og har lanceret en ny funktion - visual search - i samarbejde med e-handelsleverandøren Hesehus.

Funktionen gør det muligt for kunder hos Matas at søge og finde et produkt ved at tage et billede eller scanne en stregkode.

Matas.dk er i dag den fjerde meste besøgte webshop i Danmark. 40.000 nye kunder handlede for første gang på matas.dk i seneste kvartal, lyder det.

Onlinebutik forventer tocifret millionoverskud for første gange i seks år

Vi bliver i skønhedssegmentet, for den danske webshop Nicehair, med Egmont-koncernen i ryggen, forventer at lande et tocifret millionoverskud for første gang i seks år.

Det skriver Finans.

I år forventer Nicehair, der sælger skønhedspleje online, at omsætningen vokser med 30 procent til 320 millioner kroner.

Samtidig sætter selskabet gang i en offensiv vækstplan, hvor onlinebutikken går efter en omsætning på en milliard kroner i 2025, og det uden planer om at åbne fysiske butikker.

Egmont ejer otte nordiske onlineselskaber, der tilsammen har en omsætning på omkring 3,5 milliarder kroner.

Alibaba skuffer

Den kinesiske gigant Alibaba, stiftet af finansmanden Jack Ma, skuffer på antallet af månedlige bruger, viser selskabets kvartalsregnskab.

Det skriver Ritzau.

Alibaba kunne dog i kvartalet også vise en fremgang i både indtægter og indtjening, der slog forventningerne blandt andet med realiseret indtægt på omkring 147 milliarder kroner.

Telia kortlægger sit klimaaftryk: Så meget CO2 udleder selskabet

Teleselskabet Telia har i Danmark i samarbejde med The Footprint Firm kortlagt og dokumenteret virksomhedens samlede klimaaftryk.

Det sker i jagten på at blive klimaneutral senest 2030, skriver Telia Danmark i en meddelelse til Computerworld.

Kortlægningen viser, at Telia Danmark i 2019 udledte 79.000 tons CO2 og genererede 1.000 tons affald, svarende til ifølge Telia 0,2 procent af Danmarks samlede CO2-udledning.

88 procent af det samlede klimaaftryk ligger i såkaldte indirekte udledninger, der blandt andet dækker over driften af Telias netværk, produktion, transport og de mobiltelefoner og elektroniske tilbehør, Telia sælger.

De resterende 12 procent kommer primært fra strøm og brændstof til Telias bygninger og køretøjer, lyder det.

KMD lægger scene til DR-serie

For tiden ruller dramaserien 'Ulven Kommer' over skærmene på DR1 i bedste sendetid søndag aften.

Her spiller KMD's hovedindgang i Ballerup en birolle, da det er blevet omdannet til det fiktive 'Sundborg Sygehus' i serien, skriver KMD på LinkedIn.

I DR's søndagsserie følger vi en socialrådgiver, der får en sag, hvor en 14-årig pige har skrevet en stil, hvori hun anklager sin stedfar for grov vold.

Det fremgår dog ikke om dette rent faktisk er sandt, og som seer er man efterladt med sine egne gætterier om, hvem der egentlig har ret, og hvad der er op og ned.

KMD's kontor i Ballerup blev i 2011 også omdannet til et filmsæt i en DR-serie.

Her var kontoret med i komedieserien 'Lykke', lyder det.