Bill Gates, Jeff Bezos og Chuck Robbins: Sådan reagerer amerikanske tech-bosser på USA's nye præsident

En række af USA's ledende tech-bosser har allerede reageret på valget af landets nye præsident og vicepræsident. Se hvordan ledende skikkelser fra Microsoft, Facebook, Amazon og Cisco tager imod nyheden.

Premium Kun for abonnenter
Denne Premium-artikel er normalt kun for abonnenter

Men vi har valgt at låse den op for at give dig et eksempel på den omfattende viden og de artikler, som du har adgang til som Computerworld Premium-abonnent.

Tak, lad mig læse den OK, fortæl mig mere om Premium
En række prominente tech-ledere og Silicon Valley-guruer har allerede reageret på amerikas nye præsident.

Det strømmer ind med lykønskninger til USA's 46. præsident, Joe Biden, og vicepræsidenten, Kamala Harris.

Verdens rigeste mand og stifter af Amazon, Jeff Bezos, var ude på Instagram med en lykønskning til den nye præsident og vicepræsident. Han skriver, at deres sejr signalerer, at "sammenhold, empati og anstændighed ikke kun er karakteristik fra en svunden tid."

Det skriver CNBC.

Amazon-topchefen har umiddelbart ikke haft det bedste forhold til Donald Trump.

Som USA's præsident har Trump flere gange kritiseret Jeff Bezos' ejerskab af avisen The Washington Post, Amazons skatteforhold og selskabets forhold til postvæsenet.

En anden af tech-verdenens mest velkendte skikkelser, Bill Gates, var også hurtigt ude med lykønskninger, da Joe Biden og Kamala Harris blev udråbt som vindere lørdag.

Microsoft-stifteren har været en skarp kritiker af Donald Trumps måde at håndtere coronavirussen på.

Derfor skrev han et opfølgende tweet på Twitter: "Jeg ser frem til at arbejde sammen med den nye administration på begge sider af konkressen om at få den her pandemi under kontrol."

Første sorte vicepræsident
Facebooks COO, Sheryl Sandberg og Priscilla Chan, der er Mark Zuckerberg hustru, var begge ude og lykønske den nye vicepræsident, Kamala Harris, med denne "historiske sejr."

Hun er nemlig den første sorte kvinde og første person af østasiatisk afstamning, der vælges som vicepræsident.

"Efter flere dage, hvor vi vidst, at Joe Biden ville blive den næste præsident - og før første gang i 213 år - at vores næste vicepræsident vil være en sort og østasiastisk kvinde, der er datter af immigranter," skrev Sheryl Sandberg i en Facebook-post.

Hos et af USA's største it-sikkerhedsselskaber, Cisco, lød det fra topchef Chuck Robbins på Twitter, at selskabet ligger på linje med Joe Biden og kamala Harris' "tro på at vi må bygge en mere inkluderende fremtid for alle."

Han skriver desuden, at han ser frem til at samarbejde med den nye administration.

Laurene Powell Jobs, enke til den afdøde Apple-stifter Steve Jobs, fejrede ligeledes amerikanernes valg af Joe Biden og Kamala Harris på Twitter.

Hun skriver, at valget af vicepræsident repræsenterer et "glasloft, der er knust en gang alle."


Kunne du lide, hvad du netop har læst?

Artiklen er en del af Computerworld Premium

Med Premium får du adgang til eksklusivt indhold for abonnenter

Se mere Premium indhold

Med Computerworld Premium får du

Øget indsigt i it og digitalisering. Premium klæder dig på til at træffe bedre beslutninger.

Et konkret overblik over it-markedet, nye tendenser samt konkrete råd og erfaringer fra danske beslutningstagere.

Råd og erfaringer fra danske CIO'er, analytikere og it-beslutningstagere. Samlet i 10-15 unikke artikler hver uge.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

0 Premium-indhold

Her kunne laptop-producenterne altså bare i den grad tage ved lære af mobil-producenterne

0 Premium-indhold

Siger farvel til Proshop - her er topchef Ivan Jæger Christiansens nye job: "Det kan godt være, det er verdens mest åndssvage beslutning, men det føles virkelig godt"

0 Premium-indhold

Sådan har Matas fået den digitale tilstedeværelse til at eksplodere på tre år

0 Premium-indhold

Frank Rasmussen stopper som direktør for trafik-appen Hopper: "Jeg har valgt at træde af som direktør"

0 Premium-indhold

Kåring som Danmarks bedste Microsoft-partner tog fusen på Delegate: "Vi står der som tre skoleelever. Det var helt uventet og enormt sjovt"


Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.