Artikel top billede

Alibaba-købmands personfølsom data ligger nu på dark web

Mail-id’er, telefonnumre og hele adresser er udbudt til salg på dark web, efter at hackere havde held til at bryde ind i en online købmandskæde.

Cyberkriminelle har stjålet personlige oplysninger om millioner af brugere fra den største indiske internetkøbmand Bigbasket.

Det skriver Bloomberg.

Bigbasket-medstifter og administrerende direktør Hari Menon bekræftede angrebet, som først blev rapporteret af den amerikanske cybersikkerhedsvirksomheden Cyble Inc.

De stjålne data, der inkluderer følsomme oplysninger som mail-id'er, telefonnumre og adresser, er blevet lagt til salg på dark web til mere end 40.000 dollar, konstaterer Cybel Inc i et blogopslag. Det svarer til 250.800 danske kroner.

"Der har været et databrud, og vi har indgivet en sag til cyberkriminalitetspolitiet," har Menon udtalt. Han bekræftede dog ikke omfanget af angrebet grundet den igangværende efterforskning.

”Efterforskerne har bedt os om ikke at afsløre nogen detaljer, da det kan hæmme efterforskningen,” lød forklaringen.

Men de indiske myndigheder er dårligt rustede til at håndtere digitale efterforskninger.

Bangalore, landets teknologi hub, har oprettet otte politimyndigheder inden for it-kriminalitet i løbet af det sidste år. Hver afdeling er ledet af en politiinspektør, men meget af personalet er ikke uddannet til at undersøge phishing, hacking og andre typer onlineangreb.

Nogle af de nyetablerede bureauer modtager hundredvis af klager hver måned, men det er et fåtal, der bliver opklaret.

Bigbasket, der har hovedkvarter i Bangalore, leverer dagligvarer og husholdningsprodukter til kunder i over 20 byer.

Cyberkriminalitet stiger overalt i verden, da forbrugere, der er under lock down, rykker online – også for at bestille dagligvarer.

Alibaba Group Holding Ltd, der er Bigbaskets største aktionær, var også tidligere på året mål for hackere, der infiltrerede en database ejet af en af organisationens underselskaber.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.