Artikel top billede

Alibaba-købmands personfølsom data ligger nu på dark web

Mail-id’er, telefonnumre og hele adresser er udbudt til salg på dark web, efter at hackere havde held til at bryde ind i en online købmandskæde.

Cyberkriminelle har stjålet personlige oplysninger om millioner af brugere fra den største indiske internetkøbmand Bigbasket.

Det skriver Bloomberg.

Bigbasket-medstifter og administrerende direktør Hari Menon bekræftede angrebet, som først blev rapporteret af den amerikanske cybersikkerhedsvirksomheden Cyble Inc.

De stjålne data, der inkluderer følsomme oplysninger som mail-id'er, telefonnumre og adresser, er blevet lagt til salg på dark web til mere end 40.000 dollar, konstaterer Cybel Inc i et blogopslag. Det svarer til 250.800 danske kroner.

"Der har været et databrud, og vi har indgivet en sag til cyberkriminalitetspolitiet," har Menon udtalt. Han bekræftede dog ikke omfanget af angrebet grundet den igangværende efterforskning.

”Efterforskerne har bedt os om ikke at afsløre nogen detaljer, da det kan hæmme efterforskningen,” lød forklaringen.

Men de indiske myndigheder er dårligt rustede til at håndtere digitale efterforskninger.

Bangalore, landets teknologi hub, har oprettet otte politimyndigheder inden for it-kriminalitet i løbet af det sidste år. Hver afdeling er ledet af en politiinspektør, men meget af personalet er ikke uddannet til at undersøge phishing, hacking og andre typer onlineangreb.

Nogle af de nyetablerede bureauer modtager hundredvis af klager hver måned, men det er et fåtal, der bliver opklaret.

Bigbasket, der har hovedkvarter i Bangalore, leverer dagligvarer og husholdningsprodukter til kunder i over 20 byer.

Cyberkriminalitet stiger overalt i verden, da forbrugere, der er under lock down, rykker online – også for at bestille dagligvarer.

Alibaba Group Holding Ltd, der er Bigbaskets største aktionær, var også tidligere på året mål for hackere, der infiltrerede en database ejet af en af organisationens underselskaber.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere