Artikel top billede

Nordjyske Coolshop hårdt ramt af corona-restriktioner: ”På mine tiggende og blødende knæ håber jeg, vi snart får nogle politikere, der er klare i spyttet”

Corona-restriktionerne har ramt de nordjyske virksomheder som et ondt mareridt. Hos nordjyske Coolshop skal man omgående finde 100 nye medarbejdere – og dermed 100 ekstra lønninger. Men det er de uklare regler, der truer virksomheden på dens eksistens.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Se Jacob Riisgaards bud på en løsning på de nordjyske virksomheders mareridt.
1.380
7 min
”Kan jeg lige ringe tilbage om fem minutter? Der er lige lidt bål og brand.”

Det er Coolshop-stifteren Jacob Riisgaards trodsigt muntre stemme, der giver den hektiske meddelelse i telefonen, inden han igen afbryder forbindelsen.

I disse dage er hele Nordjylland ved at omstille sig til en ny tilværelse.

På grund af nye restriktioner, der gælder specifikt for kommunerne Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammer-bugt, Vesthimmerland, Thisted og Læsø, må borgerne fra disse områder fra i mandags ikke længere møde på arbejde eller krydse kommunegrænserne i nogen retninger – med mindre man er studerende eller varetager en kritisk funktion.

Det har betydet, at nordjyske virksomheder har måtte tænke hurtigt for at ruste sig.

Hos it-leverandøren Coolshop, har det konkret betydet, at over 100 medarbejdere nu er fanget på den nordjyske side af kommunegrænsen og ikke længere kan varetage lageret, der ligger i Nørresundby.

”Jeg går ud fra, det bare er et hurtigt interview, ikke også?” griner Riisgaard næsten undskyldende i røret, da han nogle minutter senere ringer tilbage. ”Vi slås jo lige lidt med, at vi mangler omkring 100 mand.”

Han trækker stadig vejret hektisk, og ordstrømmen kommer hurtigt, da vi går i gang med interviewet.

Coolshop-ejeren erkender, at han næsten ikke har overblik over processen, men mener tirsdag morgen, at de første næsten 50-60 nye medarbejdere er inden for rækkevidde.

”Men det tager noget tid inden, de er lige så effektive som folk, der kender det hele,” påpeger Riisgaard.

De sidste døgns alarmberedskab er manifesteret i hvert eneste ord, Jacob Riisgaard siger herfra. Og dilemmaet er klart:

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter