Nordjyske Coolshop hårdt ramt af corona-restriktioner: ”På mine tiggende og blødende knæ håber jeg, vi snart får nogle politikere, der er klare i spyttet”

Corona-restriktionerne har ramt de nordjyske virksomheder som et ondt mareridt. Hos nordjyske Coolshop skal man omgående finde 100 nye medarbejdere – og dermed 100 ekstra lønninger. Men det er de uklare regler, der truer virksomheden på dens eksistens.

Premium Kun for abonnenter

Det får du i artiklen

  • Se Jacob Riisgaards bud på en løsning på de nordjyske virksomheders mareridt.
1.380
7 min
”Kan jeg lige ringe tilbage om fem minutter? Der er lige lidt bål og brand.”

Det er Coolshop-stifteren Jacob Riisgaards trodsigt muntre stemme, der giver den hektiske meddelelse i telefonen, inden han igen afbryder forbindelsen.

I disse dage er hele Nordjylland ved at omstille sig til en ny tilværelse.

På grund af nye restriktioner, der gælder specifikt for kommunerne Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammer-bugt, Vesthimmerland, Thisted og Læsø, må borgerne fra disse områder fra i mandags ikke længere møde på arbejde eller krydse kommunegrænserne i nogen retninger – med mindre man er studerende eller varetager en kritisk funktion.

Det har betydet, at nordjyske virksomheder har måtte tænke hurtigt for at ruste sig.

Hos it-leverandøren Coolshop, har det konkret betydet, at over 100 medarbejdere nu er fanget på den nordjyske side af kommunegrænsen og ikke længere kan varetage lageret, der ligger i Nørresundby.

”Jeg går ud fra, det bare er et hurtigt interview, ikke også?” griner Riisgaard næsten undskyldende i røret, da han nogle minutter senere ringer tilbage. ”Vi slås jo lige lidt med, at vi mangler omkring 100 mand.”

Han trækker stadig vejret hektisk, og ordstrømmen kommer hurtigt, da vi går i gang med interviewet.

Coolshop-ejeren erkender, at han næsten ikke har overblik over processen, men mener tirsdag morgen, at de første næsten 50-60 nye medarbejdere er inden for rækkevidde.

”Men det tager noget tid inden, de er lige så effektive som folk, der kender det hele,” påpeger Riisgaard.

De sidste døgns alarmberedskab er manifesteret i hvert eneste ord, Jacob Riisgaard siger herfra. Og dilemmaet er klart:

fuld adgang til Computerworld Premium

Vælg det abonnement, der passer til dig eller din virksomhed

Vælg abonnement

Hvad er Premium?

Betalingskort

Prøv Computerworld Premium

1 måned for 19kr. Herefter 295kr/mdr.

Få fuld adgang til Computerworld Premium i 12 måneder for 2.195 kr.

Mulighed for faktura og EAN betaling

Vil du hellere snakke med os?


Premium velkomsttilbud

Tilmelder du dig Premium sender vi dig via mail de tre seneste udgivelser af Computerworld - fyldt med unikke artikler, reportager og analyser af krydsfeltet mellem teknologi, ledelse og forretning

Link til udgivelserne sendes via mail umiddelbart efter der er købt adgang til Premium. Udgivelserne leveres digitalt.

Computerworlds udgivelser

Ingen binding - kan opsiges når som helst. Abonnement fornyes automatisk.

Allerede abonnent?

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

0 Premium-indhold

Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder

0 Premium-indhold

Jeg fik vaccinen som en af de første - bag den lynhurtige danske vaccineudrulning ligger en historie om organiseret kaos - og det virker

0 Premium-indhold

Capgemini skal stå i spidsen for Alm. Brands kæmpe cloud-transformation: Skal flytte samtlige systemer fra datacentre til skyen

0 Premium-indhold

Kommune opsagde fire it-aftaler med KMD: Er nu klar med ERP-udbud til 40 millioner kroner

0 Premium-indhold

Microsoft-direktør forud for Microsoft Partner Award: Sådan vurderer vi om vores partnere er blevet successer


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.