(Foto: Dan Jensen)

Microsoft Cloud PC kommer til foråret: Kør via Remote Desktop og betal per bruger

Microsofts nye virtuelle tjeneste kaldet Cloud PC lanceres til foråret og tilbyder skalerbarhed og mere enkel prissætning end Windows Virtual Desktop.

Microsoft arbejder benhårdt på at kunne lancere produktet Cloud PC til foråret. Og nu er der nyt om, hvilke abonnementstyper Microsoft vil tilbyde. Det skriver ZDnet.

Cloud PC er et Azure-baseret system, som eksempelvis kan gøre en Apple iPad til en tynd klient, der kan få adgang til et virtuelt Windows-skrivebord, hvor man kan køre Microsoft Office.

Brugere af Cloud PC skal blot installere appen Microsoft Remote Desktop, som findes til Windows-pc’er, macOS, iOS og Android.

Microsoft planlægger at sælge tre typer adgang til Cloud PC: Medium, Heavy og Advanced.

Medium giver adgang til to virtuelle CPU’er, 4 Gb ram og 96 Gb storage.

Denne type abonnement er beregnet på almindelig brug og er optimeret med fokus på omkostninger og fleksibilitet.

Heavy giver adgang til det samme som Medium, men med 8 Gb ram og er beregnet på brugere med behov for "advanced compute needs optimized for performance and speed".

Advanced giver adgang til tre virtuelle CPU’er, 8 Gb ram og 40 Gb storage. Det skal kunne opfylde behovet for "accelerated graphics optimized for scalability and data processing".

Der er endnu ingen detaljer om prissætningen for de tre typer abonnementer.

Men ifølge ZDnet planlægger Microsoft at sælge Cloud PC som en managed Microsoft 365-service til en pris per bruger og intet andet.

På den måde adskiller den sig væsentligt fra prisen for Windows Virtual Desktop, som blandt andet afhænger af Azure-forbrug.


mest debatterede artikler

Premium
Millionvis af Android-apps har kurs mod din Windows-pc: Forstå hvad Microsofts ’Project Latte’ går ud på
Microsoft forsøger atter en gang at få Android-programmer til at fungere med Windows 10. Spørgsmålet bliver, om de nye bestræbelser vil åbne op for en kattelem eller en ladeport af nye apps til Windows 10 økosystemet.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.