Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft Cloud PC kommer til foråret: Kør via Remote Desktop og betal per bruger

Microsofts nye virtuelle tjeneste kaldet Cloud PC lanceres til foråret og tilbyder skalerbarhed og mere enkel prissætning end Windows Virtual Desktop.

Microsoft arbejder benhårdt på at kunne lancere produktet Cloud PC til foråret. Og nu er der nyt om, hvilke abonnementstyper Microsoft vil tilbyde. Det skriver ZDnet.

Cloud PC er et Azure-baseret system, som eksempelvis kan gøre en Apple iPad til en tynd klient, der kan få adgang til et virtuelt Windows-skrivebord, hvor man kan køre Microsoft Office.

Brugere af Cloud PC skal blot installere appen Microsoft Remote Desktop, som findes til Windows-pc’er, macOS, iOS og Android.

Microsoft planlægger at sælge tre typer adgang til Cloud PC: Medium, Heavy og Advanced.

Medium giver adgang til to virtuelle CPU’er, 4 Gb ram og 96 Gb storage.

Denne type abonnement er beregnet på almindelig brug og er optimeret med fokus på omkostninger og fleksibilitet.

Heavy giver adgang til det samme som Medium, men med 8 Gb ram og er beregnet på brugere med behov for "advanced compute needs optimized for performance and speed".

Advanced giver adgang til tre virtuelle CPU’er, 8 Gb ram og 40 Gb storage. Det skal kunne opfylde behovet for "accelerated graphics optimized for scalability and data processing".

Der er endnu ingen detaljer om prissætningen for de tre typer abonnementer.

Men ifølge ZDnet planlægger Microsoft at sælge Cloud PC som en managed Microsoft 365-service til en pris per bruger og intet andet.

På den måde adskiller den sig væsentligt fra prisen for Windows Virtual Desktop, som blandt andet afhænger af Azure-forbrug.