Artikel top billede

Bog: Dødelig kamp på nørdkultur i den virtuelle verden

Med Ready Player Two, der udkommer sidst i november, følger Ernest Cline op på sin succesbog fra 2011, og der er endnu engang lagt op til gaming og popkultur i rå mængder.

I Ernest Clines ungdomsroman Ready Player One måtte den unge gamer Wade Watts gå grumme meget igennem for at vinde det spil, som afdøde spilmilliardær James Halliday havde efterladt i sin virtuelle verden OASIS.

Med sejren vandt Watts kontrollen over Hallidays globale megasucces og nærmest ufattelig rigdom. Og således sluttede Ready Player One, der udkom i 2011.

Men den excentriske übergeek havde efterladt et sidste easter-egg til arvtageren. Denne ekstra gåde vil udløse en teknologisk nyskabelse, der kan vende op og ned på alt og gøre OASIS endnu mere fantastisk og vanedannende.

Sådan starter Ready Player Two, der udkommer 24. november og endnu engang sender hårdt prøvede Wade Watts ud på en kamp mod fuldkommen skruppelløse modstandere.

Fortsætter Ready Player Two i samme stil som sin forgænger, kan man med rimelighed forvente en rasende tour de force gennem alt, der kan kravle og gå af popkultur fra 70’erne og frem.

Har man absolut ingen interesse i klassiske computerspil, tekstadventures og Hollywood-blockbusters – og får man udslæt af rollespil og japansk manga – er der næppe grund til at bruge tid på Ready Player Two.

Er man derimod typen, der kan gennemføre Pac-Man uden sved på panden og med alle liv i behold eller genkalde sig samtlige replikker fra WarGames, så er den et helt hæderligt bud på fornøjelig weekendlæsning.

I øvrigt blev Ready Player One filmatiseret af Steven Spielberg, der – selv om det af en række årsager var nødvendigt at komprimere og omskrive handlingen en hel del – fik et hæderligt resultat ud af anstrengelserne. Hvis Ready Player Two bliver en succes i samme kaliber som sin forgænger, er det ikke helt urimeligt at forvente, at Wade Watts får endnu en rundgang på det store lærred om et par år

Titel: Ready Player Two. Forfatter: Ernest Cline. Udkommer 24. november
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere