Artikel top billede

165 europæiske selskaber klager over Google til Vestager: Flere danske selskaber har skrevet under

165 europæiske virksomheder har underskrevet et åbent brev til Margrethe Vestager, da de ønsker at EU går hårdere til værks mod søgegiganten Google. Flere danske selskaber er med på vognen.

Margrethe Vestager og EU skal gå mere kritisk til søgemaskinen Google.

Sådan lyder budskabet fra 165 europæiske virksomheder og organisationer, der har sendt et åbent brev til den dankse konkurrencekommisær.

Det skriver Reuters.

Den samlede stemme, der repræsenterer 21 EU-lande, krititserer Google for at favorisere egne service i søgeresultaterne, blandt andet når det gælder sponsoreret indhold som jobopslag, rejser og overnatninger.

Blandt brevets underskrivere findes også danske selskaber og organisationer. Heriblandt Momondo, Danske Medier, dk-ferien.dk, fejo.dk, Teknologiens Mediehus og Jobindex, der ejer Computerworld.

"Mens vi konkurrerer indbyrdes om den bedste forbrugeroplevelse, er der en fælles konkurrent, der ikke konkurrerer retfærdigt - Google," fremgår det af brevet.

Tilbage i 2017 besluttede EU-kommissionen, at Google ikke længere måtte favorisere egne tjenester på søgeplatformen. Det mener brevets underskrive umiddelbart ikke, at Google lever op til.

Reuters skriver, at en repræsentant fra Google afviser brevets anklager:

"Folk forventer, at Google giver dem de mest relevante søgeresultater af høj kvalitet, som de kan stole på. De forventer ikke, at vi foretrækker specifikke virksomheder eller kommercielle rivaler frem for andre eller stopper med at lancere nyttige tjenester, der skaber flere valgmuligheder og konkurrence for europæere."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.